Tradiții de Dragobete. Ce trebuie să faci pe 24 februarie?

Dacă americanii au Valentine’s Day, românii sărbătoresc dragostea pe 24 februarie, de Dragobete. Această zi este o ocazie potrivită pentru a face mici gesturi tandre, declarații de dragoste și daruri simbolice. Pentru că este o sărbătoare românească, există câteva tradiții pe care orice persoană trebuie să le respecte de Dragobete. 

Legendele spun că Dragobetele era zeul tinereții, veseliei și iubirii, motiv pentru care ziua de 24 februarie trebuie să aibă câte puțin din fiecare. În plus, există și ideea potrivit căreia Dragobete era fiul babei Dochia și pentru că era un tânăr frumos, acesta se folosea de calitățile fizice pentru a seduce toate femeile care îi ieșeau în cale. Dincolo de legende, încă din cele mai vechi timpuri, românii au respectat o serie de tradiții de Dragobete, iar dacă unele dintre ele s-au pierdut pe măsură ce timpul a trecut, altele încă se păstrează.

Tradiții de Dragobete

În trecut, tinerii mergeau în pădure pe 24 februarie să culeagă flori de primăvară, în timp ce cântau și practicau un joc nimic zburătorit. Tot în această zi, fetele obișnuiau să fugă prin sat în timp ce băieții încercau să le prindă pentru a le săruta. Un astfel de sărut era echivalentul logodnei din zilele noastre, potrivit calendarulortodox.ro.

Pentru a avea noroc în dragoste, fetele necăsătorite strângeau zăpada rămasă în gospodărie și o puneau la topit. Se credea că apa obținută are proprietăți magice și era folosită în ritualurile de înfrumusețare.

De Dragobete, bărbații deveneau frați de sânge. Își crestau brațul în forma crucii și rosteau un jurământ care îi unea pe vecie.

Dacă în ziua de Dragobete fetele nu se întâlneau cu un bărbat, se credea că acestea vor avea parte de ghinion în dragoste întregul an.

Ce trebuie să faci pe 24 februarie dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

În timp ce unele tradiții au rămas în trecut și doar bătrânii își mai amintesc de ele, există câteva lucruri de care toți îndrăgostiții trebuie să țină cont pe 24 februarie, asta dacă își doresc un an bun, plin de fericire, iubire și noroc.

Pe 24 februarie, bărbații nu trebuie să le supere pe femei. O tradiție veche spune că cei care fac acest lucru vor avea ghinion pe tot parcursul anului. În plus, tot pe 24 februarie, oamenii nu ar trebui să plângă pentru că se spune că vor fi triști tot anul.

Cuplurile care își doresc să rămână împreună trebuie să se sărute în ziua de Dragobete, iar fetele nemăritate pot pune sub pernă busuioc sfințit pentru a-și visa ursitul.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Recunoaște! Ce simți cu adevărat: IUBIRE sau OBSESIE?

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

Cele mai frumoase citate despre iubire

Vezi și cele mai frumoase mesaje de dragoste

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse