Recunoaște! Ce simți cu adevărat: IUBIRE sau OBSESIE?

iubire sau obsesie

Puține stări sunt atât de complicate ca acelea în care te îndrăgostești. Începi să uiṭi cu totul de tine, de nevoile tale şi te abandonezi uneori prea devreme în brațele celui de la care aștepṭi să te facă fericită. În unele momente te poṭi întreba dacă ceea ce simți cu adevărat e iubire sau doar obsesie?

Când te îndrăgostești, nu te poți opri să te gândești la cel iubit. După cum știm toate, îndrăgostirea se aseamănă cu o stare de alienare mentală tranzitorie în care obsesia este unul dintre elementele principale. Există oameni care insistă să mențină această obsesie la început, în loc să o transforme într-o iubire sănătoasă.

Ce este obsesia?

Dacă au trecut mai multe luni de când sunteți împreună (sau nu mai sunteți) și continui să te gândeşti la el tot timpul, îi trimiți mesaje pe Whatsapp de mai multe ori pe zi, simṭi că trebuie să vorbeşti cu el, că trebuie să îl vezi, să-l atingi și să vorbiți din nou după ce abia ai închis telefonul, înseamnă că nu e iubire. E obsesie. Nu este nimic mai mult în viața ta decât el. Și orice altceva este mai puțin important decât el. Îl cauți, îl vânezi, îl urmărești, îl visezi, îți creezi fantezii și scenarii în care tu ești protagonistă absolută și mereu într-o lumină de eroină.

Dacă ceea ce simți e obsesie, atunci gândurile tale nu sunt întotdeauna pozitive. Sunt momente, ca atunci când nu răspunde imediat la mesaje, în care crezi că nu te iubește, că este cu altcineva, că vei suferi pentru această dragoste. Și, pe măsură ce continui să îṭi concentrezi toată atenția în jurul acestei iubiri, suferi. Pentru că nu este dragoste, este o obsesie, iar obsesia duce la suferinṭă. Obsesia înseamnă neliniște și nesomn. Nefericire și îngândurare. Obsesia nu te împlinește ci te secătuiește. De tine depinde să te scuturi la timp și să nu alegi calea sinuoasă a obsesiei pentru un bărbat.

Ce este iubirea?

Adevărata iubire nu este idealizarea persoanei. Iubirea vede totul, chiar și părțile neplăcute. Dragostea acceptă cealaltă persoană așa cum este cu adevărat. Și dragostea dorește celălalt om liber, cu independența sa, cu propriul său spațiu, chiar și cu riscul unei zile în care dorește să zboare departe. Adevărata dragoste nu este de a renunṭa la tot pentru cineva. Nici nu înseamnă să îl consideri responsabil de fericirea ta. În dragoste nu există renunțări sau scăderi, doar plusuri. Vezi acum diferența dintre dragoste și obsesie? Dragostea te face liberă, obsesia te face prizonieră. Încrederea se naște în dragoste, gelozia se naște în obsesie. Dragostea te face fericită, obsesia te face să suferi. Depinde doar de tine ce alegere faci.

foto: Shutterstock

Citește și:

Dacă întreții relații intime iarna, există mai multe șanse să faci copii cu o greutate normală

4 gesturi romantice care pot ascunde un partener toxic

De ce aleg femeile abuzate să rămână într-o relație toxică

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii