Totul despre sexul la menopauză

sexul la menopauză

Totul despre sexul la menopauză. Viața sexuală a femeii nu trebuie să se încheie odată cu intrarea la menopauză.

Organismul suferă o serie de modificări la menopauză, însă asta nu ar trebui să influențeze negativ activitatea intimă. Sexul la menopauză poate fi de calitate, în ciuda transformărilor din corp care survin odată cu această trecere.

Scăderea libidoului și uscăciunea vaginală sunt factorii care le determină pe femei să renunțe să mai facă sex după menopauză. Chiar dacă ați intrat la menopauză, există o serie de soluții pentru ca viața sexuală să se desfășoare în continuare în cele mai bune condiții.

Totul despre sexul la menopauză. Multe femei se plâng de dureri în timpul actului sexual

Multe femei nu mai fac sex după menopauză pentru că acuză dureri în timpul actului. Nivelul scăzut de estrogen duce la scăderea libidoului și la reducerea fluxului sangvin la nivelul vaginului, ceea ce determină uscăciunea vaginală. În lipsa lubrifierii, sexul poate fi neplăcut și dureros. Femeile se pot plânge și de mâncărimi, disconfort, chiar și urinări dese. Odată cu înaintarea în vârstă, pereții vaginali se subțiază, iar elasticitatea dispare. Și aceștia sunt factori care determină disconfortul și lipsa plăcerii în timpul actului sexual.

Citește mai multe informații despre sexul la menopauză aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex