Tot ce trebuie să știi despre sângerările rectale. Ce probleme de sănătate ascund?


Sângele apărut în scaun nu este un simptom care poate fi trecut cu vederea, în spatele acestuia putând să se ascundă o mulțime de afecțiuni grave. Pacienții sunt sfătuiți ca imediat ce observă apariția sângerărilor rectale să se prezinte la medic pentru mai multe investigații. 

Sângerările rectale anunță că la nivelul organismului există o problemă. Dacă în anumite cazuri sunt descoperite afecțiuni care pot fi tratate fără prea multă dificultate, sângele în scaun poate fi și un prim simptom al cancerului de colon, ceea ce înseamnă că este foarte important ca medicul să descopere la timp care este cauza sângerărilor și să prescrie tratamentul corespunzător.

Tot ce trebuie să știi despre sângerările rectale. Ce probleme de sănătate ascund?

Persoanele care observă apariția sângerărilor rectale sunt de multe ori tentate să ignore acest simptom, lucru aspru criticat de medici. Liana Gheorghe, șefa secției III Gastroenterologie și Hepatologie a Institutului Clinic Fundeni, a vorbit în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos” despre afecțiunile care se pot ascunde în spatele acestei probleme.

“Sângele în scaun este un simptom care nu trebuie niciodată ignorat. Nu trebuie ignorat nici la oamenii tineri pentru că poate vorbi despre afecțiuni serioase cum sunt bolile inflamatorii intestinale, rectocolita, boala Crohn, nu trebuie ignorat nici la persoanele mature sau vârstnice pentru că acolo, cel mai frecvent, e legat de un polip, de un cancer ce colon, de o colită ischemică, de afecțiuni serioase. În momentul în care o persoană vede sânge în scaun trebuie neapărat să se adreseze medicului și nu să se liniștească cu ideea am mers, mi-a făcut medicul de familie un tușeu rectal, am hemoroizi. Da, poți să ai hemoroizi, dar hemoroizii pot fi secundari, asociați adică unei boli deasupra zonei anale care poate fi un cancer, un polip. De atâtea ori s-a diagnosticat printr-un simplu tușeu rectal sau printr-o rectoscopie hemoroizi, au fost bănuiți a fi sursa sângerării și când colo, undeva mai sus, exista un cancer în toată splendoarea dezvoltării lui. Sângerările rectale nu trebuie niciodată puse în sarcina unor hemoroizi depistați. O sângerare rectală trebuie explorată prin colonoscopie totală.”, a spus Liana Gheorghe, șefa secției III Gastroenterologie și Hepatologie a Institutului Clinic Fundeni.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea declarația Lianei Gheorghe, șefa secției III Gastroenterologie și Hepatologie a Institutului Clinic Fundeni.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Renunțarea la fumat. În mai puțin de o săptămână vei observa beneficiile eforturilor tale

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mesteci gumă? Uite ce efecte nocive poate avea acest obicei

Cum poți trata rapid arsurile solare? 7 remedii care funcționează de fiecare dată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos