Topul Bookfest 2017 Polirom – carte românească și străină

Inspiră-te din topul Bookfest 2017 Polirom ca să-ți alegi pentru vacanță din cele mai potrivite cărți românești și străine!

Topul Bookfest 2017 Polirom, autori români

Topul Bookfest 2017 Polirom, autori români

Imperiul pisicilor
de Alex Tocilescu
Povestirile lui Alex Tocilescu sunt populate cu extratereştri, politicieni, locatari de bloc, diavoli sau feline. Sunt de o naturaleţe absurdă, cu un umor neconvenţional. Realismul se intersectează cu parodia şi parabola, satira şi apocrifa, farsa şi pornograficul, fantasy-ul şi autoficţiunea.

Cel care cheamă câinii
de Lucian Dan Teodorovici
O poveste reală despre încercarea de a supraviețui prin ficțiune, o narațiune alertă și acaparantă despre lumi care se construiesc acolo unde limitele organismului nu te lasă să ajungi. Romanul autobiografic al lui Teodorovici este locul în care, rînd pe rînd, superstițiile se transformă în miracole, iar miracolele pot fi oricînd luate drept coincidențe, lăsîndu-i cititorului libertatea de a umple cu sens întîmplările.

Mâţa Vinerii
de Doina Ruşti
Plasată în Bucureştiul fanariot şi în epoca luminilor, la fel ca „Manuscrisul fanariot', povestea trece pe nesimţite de la faptele reale din anul 1798 la misterele unui cult de magicieni, ale căror fabuloase reţete culinare, notate în „Cartea bucatelor rele', scot la lumină gusturile vieţii arhaice şi rafinamentul unei bucătării fermecate, din vremuri de mult uitate. Cărăbuşii prăjiţi, crumilla cum animis, plăcintele de trandafiri, elixirele de iubire sau lichiorul formicosus sînt numai cîteva dintre mixturile vrăjite ce condimentează peripeţiile Mîţei Vinerii.

Pereţi subţiri
de Ana Maria Sandu
17 poveşti dintr-un bloc cu patru etaje din Bucureşti. Vieţile personajelor comunică prin pereţii subţiri. În această comunitate de locatari vechi şi noi, intimitatea devine fluidă. Destinele personajelor se intersectează, apartamentele au propriile istorii, cuplurile îşi trăiesc ritualurile şi destrămarea sub ochii celorlalţi. Dincolo de uşile închise e o lume în mic, cu bucuriile şi tristeţile ei infinitezimale.

Hanul lui Manuc
de Simona Antonescu
Romanul ne poartă cu două veacuri în urmă, în Principatele Române, într-o călătorie de şase ani în perioada războiului ruso-turc, terminat cu pierderea Basarabiei. Pe moşiile Ţării Româneşti, grânarul marilor imperii, sau în bătălii pe mare şi pe uscat, pe uliţele târgului Bucureştilor, sau la Constantinopole, în serai şi catacombe, printre intrigi şi capete tăiate, istoria îşi urmează cursul.

Topul Bookfest 2017 Polirom, literatură străină

Topul Bookfest 2017 Polirom, literatură străină

Femeia cu Părul Roşu
de Orhan Pamuk
Personajul narator este un tânăr liceean din Istanbulul anilor 70 sau 80 – timpul nu este precizat, dar se poate ghici. Ca să facă rost de bani, se angajează ca ajutor de fântânar. În orășelul în care ajunge, ochii îi cad pe frumoasa Femeie cu Părul Roșu. Munca, pe de o parte, dragostea, pe de alta, îl fac să se maturizeze peste vară și să îl încarcă cu învățături, cu experiențe și atașamente care îl transformă definitiv.

Povestea lui Genji
de Murasaki Shikibu
Traducere din limba japoneză, note, glosar şi legendele ilustraţiilor de Angela Hondru. Volumul este însoțit de ilustrații de o rară calitate, în formă de evantaie rotunde, reprezentînd momente din viața lui Genji și scene de la curtea imperială în Epoca Heian.

Contraviaţa
de Philip Roth
Contraviaţa vorbeşte despre oameni care îşi transformă în realitate visurile de a trăi o nouă existenţă, unii dintre ei mergînd pînă la a-şi risca viaţa pentru a schimba ceea ce părea un destin ireversibil. Cititorul este purtat din suburbiile New Jersey-ului pînă într-un sat englezesc tradiţional din Gloucestershire şi dintr-o biserică londoneză pînă în teritoriile ocupate.

Augustus
de John Williams
Cel de-al treilea roman al lui John Williams, Augustus, este o rescriere ficţională a vieţii împăratului Caius Octavius, din anii primei tinereţi pînă la bătrîneţe. Construită din scrisori, rapoarte oficiale şi declaraţii, cartea reface pas cu pas destinul personajului. De la inteligenta şi promiscua fiică a împăratului, Iulia, până la conducători militari faimoşi, precum Marcus Antonius, sau cărturari şi poeţi ca Strabon, Horaţiu şi Ovidiu, fiecare personaj îşi păstrează individualitatea şi se povesteşte în acelaşi timp pe sine însuşi.

Arhipelagul altei vieţi
de Andrei Makine
În arhipelagul Şantar, dincolo de Kolîma şi de Sahalin, unde taigaua se întinde nemărginită, câţiva soldaţi ai Armatei Sovietice pleacă în căutarea unui evadat din lagăr. Ordinul mai-marelui de la Partid le impune să-l aducă viu. Drumul nu e deloc uşor: taigaua ţine cu fugarul, popasurile sunt rare şi înaintarea, plină de piedici. Rând pe rând, soldaţii abandonează vânătoarea. Doar unul se încăpăţânează să meargă mai departe. Nici el nu-şi explică de ce – mai ales că, de-acum, ştie cine e cu adevărat fugarul şi bănuieşte că, alături de el, va ajunge să-şi învingă marile spaime de până atunci.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Muzica, filme, carte