Topul Bookfest 2017 Humanitas Fiction și Humanitas Junior

Topul Bookfest 2017 Humanitas

Inspiră-te din topul Bookfest 2017 Humanitas ca să-ți alegi cele mai potrivite cărți pentru vacanța ta și a copilului tău!

Topul Bookfest 2017 Humanitas Fiction

Topul Bookfest 2017 Humanitas Fiction

Aviatorul
de Evgheni Vodolazkin
Protagonistul romanului, fără a fi în realitate aviator, devine obiectul unui experiment întreprins într-un lagăr cu destinaţie specială. Experimentul va genera un zbor de la un capăt de secol la celălalt. Născut în 1900, el este îngheţat în azot lichid la mijlocul anilor ‛20, iar în 1999 este dezgheţat. Trezit pe un pat de spital, încearcă să-și reconstituie istoria personală notând într-un jurnal frânturi haotice de amintiri: chipuri, imagini, întâmplări.

Iată-mă
de Jonathan Safran Foer
Patru săptămâni din viața unei familii evreiești din Washingtonul actual. Julia, o arhitectă „care n-a construit niciodată nimic, după propria caracterizare, și Jacob, soțul ei, scenarist de succes al postului HBO, dar neîmplinit profesional, duc o viața tihnită, împreună cu fiii lor, Sam, Max și Benjy. Când, cu puțin timp înainte de ceremonia de bar mitzvah a lui Sam, Julia descoperă în telefonul soțului ei mai multe mesaje cu un conținut sexual explicit, totul sare în aer.

Vanessa şi sora ei
de Priya Parmar
Londra, 1905. După moartea părinților, surorile Stephen, Vanessa și Virginia, împreună cu frații mai tineri, Thoby și Adrian, se mută într-o casă din avangardistul cartier Bloomsbury. În jurul lor ia naștere un cerc de artiști și scriitori nonconformiști: Grupul Bloomsbury. Dar totul se schimbă când Vanessa se îndrăgostește pe neașteptate și sora ei se simte abandonată.

Amurgul marinarului
de Yukio Mishima
Noboru are 13 ani, locuiește la Yokohama cu mama lui, Fusako, și e orfan de tată. Își exersează de câte ori are ocazia propria insensibilitate și face parte dintr-o bandă de băieți sălbatici care resping lumea adulților ca fiind iluzorie, ipocrită și sentimentală. Când în casa lor se instalează un ofițer de marină, Ryūji, care renunță la mare pentru frumoasa Fusako, Noboru și întregul grup consideră că viața acestuia și-a pierdut sensul.

Metamorfoza. Integrala prozei antume
de Franz Kafka
Traducere şi note de MIRCEA IVĂNESCU. Volumul cuprinde texte publicate în volumele: Contemplare, Verdictul, Fochistul, În colonia penitenciară, Un medic de ţară, Un artist al foamei. De asemenea, au fost incluse texte publicate de Franz Kafka în ziare și reviste.

Topul Bookfest 2017 Humanitas Junior

Topul Bookfest 2017 Humanitas Junior

O zi din viața Deliei
de Delia Calancia. Ilustrații de Delia Calancia
Delia are 9 ani. Îi plac cărție, călătoriile, muzeele de artă, muzica, animalele, în special melcii, și culorile. Tot timpul, desenează și pictează. Cu o imaginație nemărginită și talent pe măsură, zugrăvește cele mai năstrușnice întâmplări. De pildă, în această carte frumoasă ca un album, Delia a desenat povestea incredibilă-dar-adevărată a unei zile care a început la școală și s-a terminat în Olanda.

Secretul monstrului
de Otilia Mantelers. Ilustrații de Livia Coloji
Jojo este un pisoi căruia îi plac trenulețele și plăcinta cu mere a bunicii. În plus, e mare amator de cărți de povești. În ultima vreme însă, el are de furcă cu un ditamai monstrul de culoare verde, pe care nu-l vede nimeni în afară de el.

Pandora
de Victoria Turnbull
Pandora trăieşte singură, într-o căsuţă înjghebată din rămășițele pe care le aruncă oamenii, şi cea mai mare bucurie a ei este să repare lucruri stricate. Într-o zi, o pasăre albastră cade în curtea ei, iar viața Pandorei nu va mai fi niciodată la fel. O poveste emoţionantă despre prietenie, speranţă şi regenerare, despre forţa creatoare a naturii şi puterea binelui de a schimba lumea.

George și luna albastră
de Stephen și Lucy Hawking. Ilustrații de Garry Parsons
George și Annie se alătură unui program spațial pentru astronauți și se pregătesc din greu într-o tabără de antrenament pentru zborurile interplanetare. Cei doi descoperă că pe Pământ și în Cosmos se petrec lucruri ciudate, află că au loc misiuni spațiale misterioase și își dau seama că antrenamentul la care sunt supuși devine pe zi ce trece mai înspăimântător.

Val și Cetatea sufletelor
de Ana Alfianu
Val are 10 ani. Îi place să se joace, să exploreze prin pădurea din apropierea casei și să citească povești.
Într-o bună zi, cuprins de dorul bunicului său, plecat fără putinţă de întoarcere în Cetatea Sufletelor, Val se hotărăște să caute acest loc straniu, netrecut pe nici o hartă din lume. Împreună cu Malila, o broască-ţestoasă zburătoare, băiatul porneşte într-o călătorie fantastică, presărată cu primejdii, probe de curaj, nenumărate întrebări şi cu descoperiri pe care le faci doar atunci când te apropii de sfârşitul copilăriei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte