Tinctura care previne apariția varicelor

Tinctura care previne apariția varicelor

Varicele reprezintă o afecțiune circulatorie întâlnită cu precădere la femei, 60% dintre acestea confruntându-se cu varicoza la vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Tinctura care previne apariția varicelor

Apariția varicelor este determinată genetic în proporție de 80%, dar există și alți factori favorizanți precum statul prelungit în picioare, obezitatea, sarcina, căldura sau umiditatea excesive, care stau la baza circulației periferice deficitare. Problema circulației proaste poate fi însă evitată atât cu ajutorul medicației, cât și cu cel al plantelor. Tinctura care previne apariția varicelor, despre care îți vom vorbi în cele ce urmează, conține plante cu proprietăți curative excepționale.

Ce proprietăți au plantele din care se prepară tinctura care previne apariția varicelor

Plantele care intră în compoziția acestei tincturi permit o mai bună oxigenare a țesuturilor, scad vâscozitatea sângelui, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, măresc rezistența și elasticitatea vaselor de sânge, scad permeabilitatea lor, elimină durerile de la nivelul membrelor inferioare și reduc umflăturile.

Totodată, aceste plante miraculoase scad nivelul grăsimilor din sânge, al colesterolului rău și asigură funcționarea optimă a ficatului. Îți poți administra, așadar, această tinctură nu doar în scopul prevenirii varicelor, dar și în scopul prevenirii afecțiunilor cardiovasculare și hepatice.

Cum prepari tinctura care îmbunătățește circulația

Pentru a obține această băutură ai nevoie de:

– 50 g flori de gălbenele

– 100 g rozmarin

– 100 g lemn-dulce

– 100 g cimbru

– 100 g semnițe de urzică

– 1 litru de alcool

Spală bine toate ingredientele și toacă-le. Toarnă alcoolul peste ele și introdu totul într-un borcan care se închide ermetic. Lasă borcanul timp de 15 zile undeva la soare și nu uita să-l agiți de câteva ori pe zi. După scurgerea celor două săptămâni, filtrează tinctura cu ajutorul unei strecurători sau al unui tifon și păstreaz-o într-un recipient de sticlă.

Tinctura care previne apariția varicelor se administrează de două ori pe zi: o lingură dimineața pe stomacul gol, o a doua lingură seara, înainte de a merge la culcare.

Tu te confrunți cu probleme circulatorii? La ce remedii apelezi pentru a-ți îmbunătăți circulația și, totodată, pentru a preveni apariția varicelor?

 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate