Cum dăunează guma de mestecat sănătății

O consumăm în fiecare zi, dar puține dintre noi știu cât poate fi de dăunătoare. Și asta pentru că, să recunoaștem, câte dintre noi obișnuiesc să citească ambalajul gumei de mestecat?

Cum dăunează guma de mestecat sănătății

Totuși, dacă vei avea curiozitatea să studiezi ingredientele pe care le conține guma de mestecat, vei constata că multe dintre acestea sunt toxice pentru organismul nostru. Descoperă, în rândurile care urmează, cum dăunează guma de mestecat sănătății.

Ingredientele toxice din baza de gumă

Principalii constituenți ai oricărui tip de gumă de mestecat sunt baza de gumă, alcoolii edulcoranți (sorbitol, mannitol, maltitol, xilitol) și îndulcitorii artificiali (aspartam).

Baza de gumă este, evident, ingredientul principal al gumei de mestecat. Aceasta conține ingrediente sintetice precum petrol, lanolină, glicerină, polietilen, poliacetat de vinil, parafină, acid stearic și latex. Toate aceste componente sunt responsabile de elasticitatea gumei de mestecat, servind drept lianți și emolienți. Știai că, spre exemplu, poliacetatul de vinil este folosit la fabricarea adezivilor și a hârtiei de ambalat? Și cât de sănătos crezi că este să mesteci… adezivi?

Ce impact au îndulcitorii din guma de mestecat asupra sănătății

Consumul regulat de sorbitol, manitol, maltitol, xilitol determină apariția problemelor cardiovasculare, a durerilor abdominale, a diareei, a reacțiilor alergice sau a diabetului, ca să nu mai vorbim de creșterea în greutate. Explicația acestor probleme este faptul că intestinul subțire nu este capabil să digere în mod corespunzător acești îndulcitori.

Aspartamul este metabolizat în organismul nostru sub formă de formaldehidă, o substanță cancerigenă pe care corpul nu o poate elimina prin sistemul său de filtrare reprezentat de ficat și rinichi. Acumularea acestei substanțe în corp duce la dezvoltarea cancerului și a tumorilor pe creier.

Alternative sănătoase la guma de mestecat

La drept vorbind, merită să ne sacrificăm sănătatea pentru a combate respirația urât mirositoare, în condițiile în care există o multitudine de alternative la guma de mestecat, mult mai sănătoase, cum ar fi pătrunjelul, menta, rozmarinul, tarhonul, cuișoarele?

Tu obișnuiești să consumi multă gumă de mestecat? Acum că ai aflat cum dăunează guma de mestecat sănătății, crezi că ai putea s-o înlocuiești?

 

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate