Ți se întâmplă frecvent să te rătăcești? Acesta este primul semn că ai putea dezvolta o boală gravă

primul semn al Alzheimer-ului

Există persoane cărora li se întâmplă frecvent să se rătăcească, chiar și atunci când se află într-un loc familiar. Acesta este un semn care trădează apariția unei boli foarte grave.

Un nou studiu realizat de cercetătorii  de la Universitatea din Edinburgh a scos la iveală o legătură strânsă între partea de creier folosită pentru orientare și apariția unei boli care afectează creierul. Mai exact, aceștia sunt de părere că cei care se rătăcesc s-ar putea confrunta cu Alzheimer-ul, potrivit independent.co.uk.

Oamenii de știință au descoperit că primele semne ale acestei boli apar în momentul în care persoanele sunt foarte tinere. Cu toate acestea, aceste semne sunt tratate cu indiferență, fiind puse pe seama oboselii și a stresului. Majoritatea oamenilor sunt diagnosticați cu Alzheimer după vârsta de 60 ani, atunci când boala se află într-un stadiu avansat și a produs deja leziuni grave la nivelul creierului.  Astfel, primul semn care trădează apariția Alzheimer-ului este pierderea în spațiu.

Pentru a vedea legătura dintre capacitatea de orientare în spațiu și dezvoltarea Alzheimer-ului, medicii au testat mai multe persoane. Astfel, acestora le-a fost arătată o fotografie cu un munte, fotografie pe care trebuiau să o recunoască apoi  dintr-o serie de peisaje montane. Acest test se numește testul „Celor 4 Munți' și a arătat care este legătura dintre orientare și apariția Alzheimer-ului.

Chiar dacă nu există un tratament  care să trateze Alzheimer-ul, experții încearcă să găsească soluții care să rezolve această problemă. Astfel, specialiștii recomandă un stil de viață sănătos, acesta reușind să întârzie dezvoltarea acestei boli.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Lupusul, boala care distruge organismul femeilor tinere

Obișnuiești să bei lapte crud? Renunță la acest obicei pentru că îți pune sănătatea în pericol

Ești adepta unui antrenament fizic intens? Uite la ce pericole te expui

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate