Lupusul este o boală care distruge organismul și care afectează în special femeile tinere.
Această boală poate să apară la orice vârstă, însă studiile au arătat că cele mai multe cazuri s-au întregistrat în intervalul 15-45 de ani. Lupusul este o afecțiune cu care se confruntă în special femeile tinere, aflate în perioada fertilă. În cazul bărbaților, această boală apare mult mai rar, predispuși fiind cei care prezintă sindromul Klinefelter.
Lupusul este o boală autoimună, care implică și factori genetici. Mai exact, această afecțiune face ca sistemul imunitar să devină hiperactiv și să atace țesuturile, prin formarea de anticorpi. În acest mod, sistemul imunitar nu mai apără organismul de bacterii sau virusuri, ci atacă organele sănătoase. Această boală se poate manifesta în diferite moduri și poate afecta organele sensibile, sistemul nervos central sau sistemul circulator. În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de lupus se confruntă cu probleme la nivelul pielii, rinichilor, vaselor de sânge, creierului sau plămânilor.
Această afecțiune este foarte dificil de vindecat și asta din cauza faptului că este depistată cu mare dificultate. Simptomele nu sunt specifice, ci pot fi confundate cu semnele altor afecțiuni, motiv pentru care multe persoane ajung la medici atunci când boala este într-un stadiu avansat. Lupusul se poate manifesta diferit în funcție de fiecare pacient în parte. Acestea sunt câteva dintre simptomele acestei afecțiuni:
Cauzele care duc la apariția acestei boli nu sunt cunoscute, însă medicii sunt de părere că un factor important îl reprezintă și moștenirea genetică. Mai mult, expunerea la soare, stresul sau alte lucruri care afectează sistemul imunitar pot duce la declanșarea lupusului.
Există 4 tipuri de lupus.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Obișnuiești să bei lapte crud? Renunță la acest obicei pentru că îți pune sănătatea în pericol
Vaginul la 30, 40, 50 și 60 de ani. Ce schimbări suferă?
Ești predispusă să faci cancer ovarian? Aceasta este aplicația care îți oferă toate răspunsurile