Te trezești frecvent în timpul nopții? 7 motive pentru care te confrunți cu această problemă

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Insomnia este una dintre principalele probleme ale omului modern, dar atunci când episoadele se repetă, cu siguranță organismul vrea să tragă un semnal de alarmă. Trezitul frecvent în timpul nopții poate fi primul semn al unor afecțiuni grave, astfel că acest detaliu nu ar trebui ignorat. 

Pentru anumite persoane, trezitul în timpul nopții nu reprezintă un factor căruia să îi acorde o prea mare importanță, însă specialiștii sunt de părere că este nevoie de investigații suplimentare atunci când insomnia devine o obișnuință. Testele pot scoate la iveală prezența unor boli grave care ar trebui ținute sub control. Iată 7 motive pentru care te confrunți cu insomnia.

Te trezești frecvent în timpul nopții? 7 motive pentru care te confrunți cu această problemă

1. Diabetul

Dacă te trezești de foarte multe ori în timpul nopții, există șanse mari să suferi de diabet. Asta pentru că nivelul de zahar din sânge este mult prea mare și astfel împiedică odihna. În plus, persoanele care au diabet simt nevoia să urineze mult mai des, iar acest lucru se întâmplă și noaptea.

2. Anxietate și depresie

Insomnia poate fi primul semn al anxietății sau depresiei, sunt de părere specialiștii. Oamenii sunt mult mai vulnerabili atunci când nu se odihnesc suficient, iar stresul sau problemele pot sta în calea unui somn de calitate. Pentru a rezolva această problemă, oamenii de știință recomandă meditația.

3. Cancer

Deși pare greu de crezut, cercetările în domeniu au arătat că insomnia poate fi unul dintre primele semne ale cancerului, potrivit thesun.co.uk.

4. Sindromul de apnee în somn

Sindromul de apnee în somn este una dintre cele mai comune cauze pentru care oamenii se trezesc frecvent în timpul nopții. Acest sindrom împiedică odihna și astfel pot să apară oboseala sau durerile de cap matinale.

5. Fumatul

Cercetările realizate de oamenii de știință de la Universitatea Florida Atlantic au arătat că fumatul poate fi un factor care afectează în mod negativ calitatea somnului. Astfel, potrivit rezultatelor, persoanele care fumează dorm în medie cu 42-47 de minute mai puțin decât cele care nu au acest obicei.

6. Urinările frecvente

Urinările frecvente din timpul nopții stau în calea unui somn odihnitor, iar specialiștii spun că acestea apar fie în cazul persoanelor care consumă multe lichide înainte de culcare, fie atunci când există probleme de sănătate ca: prostata, sindromul vezicii iritabile sau diabetul.

7. Ecranele luminoase

Dependența de telefon și de ecranele luminoase în general își pune amprenta asupra calității somnului. Persoanele care folosesc în exces tehnologia adorm mult mai greu și nu se odihnesc exact așa cum ar trebui.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

9 idei de cadouri de Crăciun pentru el

10 alimente bogate în magneziu pe care trebuie să le consumi

Modele de unghii de Crăciun şi Revelion 2019

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri