Te duci la un hotel? Iată de ce ar trebui să îți pui bagajele în cadă

După ce ți-ai târât bagajele prin aeroporturi și pe holurile hotelurilor, ai putea fi tentat să le arunci pe pat în momentul în care ajungi la destinație. Dar există un pas pe care ar trebui să-l faci la hotel înainte de a-ți despacheta bagajele și de a intra în modul vacanță.

Potrivit entomologilor care studiază infestările de insecte, valizele ar trebui să ajungă în cadă atunci când intri pentru prima dată într-o cameră de hotel, nu pe pat sau chiar pe podea. Luarea acestei măsuri de precauție te-ar putea salva de la un potențial atac de gândaci, relatează Apartment Therapy.

Gândacii de la hotel

Gândacii au tendința de a se cuibări în cele mai confortabile părți ale unei încăperi. Aceasta include saltelele, canapelele, covoarele și orice lucru cu tapițerie. Băile sunt, de obicei, scutite de gândaci, motiv pentru care sunt zone sigure pentru sacii tăi de țesături și orice îmbrăcăminte pe care o conțin.

În cazul în care camera de hotel este infestată, insectele îți vor trata bagajele ca pe propriul lor loc de joacă, dacă li se oferă ocazia. Chiar și suporturile metalice construite pentru valize pot găzdui insecte. În loc să îți lași bagajele în camera principală, aruncă-le în cadă sau pe podeaua băii pentru a fi în siguranță (dacă le înfășori mai întâi în saci de gunoi, le vei proteja de umiditate și vei proteja cada de murdăria exterioară).

Acum poți să îți scotocești camera în căutarea insectelor fără să te îngrijorezi de soarta garderobei tale. Verifică orice colțișor din cameră, inclusiv cusăturile saltelei, îmbinările sertarelor și crăpăturile cadrului de pat și ale căpătâiului.

Căută orice semne pe care insectele le lasă în urmă, cum ar fi sânge, excremente și ouă, precum și micile insecte negre în sine. După ce ai curățat camera, inclusiv suportul pentru bagaje, poți scoate bagajele din baie fără să îți faci griji că ai putea aduce cu tine acasă vreun autostopist cu șase picioare.

Gândacii de pat din hoteluri nu sunt atât de comuni pe cât ați putea presupune, dar nu strică să fiți vigilenți. Acest lucru este valabil mai ales dacă călătoriți prin anumite părți ale țării.

Foto: 123RF

Vezi şi avantajele şi dezavantajele de a te caza la un hostel!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse