350 calorii / portie
Timp de pregatire: 20 minute.
Timp de coacere: 20 minute.
Ingrediente pentru 8 portii :
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 7/220°C. Desfaceti foile de placinta pe o suprafata presarata cu faina, ungeti-le pe fiecare cu grasime si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.
2 – Amestecati concentratul de fructe uscate, pesmetul, nucile, coaja si sucul de portocala si intindeti umplutura peste foile de placinta, avand grija sa lasati o margine de aprox. 1,5cm de foaie neacoperita.
3 – Rulati strudelul pe lungime. Formati un cerc si inchideti-l prin introducerea unui capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut si crestati adanc segmente late, de 4cm. Turtiti si pliati usor spre interior foile in dreptul crestaturilor pentru a lasa sa se vada umplutura.
4 – Coaceti timp de 20 minute, pana se rumeneste. Apoi, presarati cu zahar pudra.
Serviti cald sau rece, cu frisca batuta ori cu inghetata.
Pofta buna!