Știați că cei mai mulți iubitori de muzică rock au grupa de sânge A? Campania „România are sânge de rocker” mobilizează iubitorii rockului să doneze sânge

Campania „România are sânge de rocker”

Conform statisticilor, 7 din 10 români ascultă muzică rock. Motivele pentru care aceștia asculta acest gen de muzică sunt faptul că le dă energie (39%), că este o muzică de calitate – 36%, că se regăsesc în spiritul de rocker – 8%.

Grupa de sânge a rockerului român

Conform unui studiu recent, cei mai mulți dintre fanii rockului (29,38%) au grupa de sânge A (pozitiv sau negativ), urmată de 0 (pozitiv sau negativ) – 22,71%. 14,37% dintre rockeri au grupa de sânge B (pozitiv și negativ), iar 11,3% au grupa de sânge AB (pozitiv și negativ). 22,24% dintre participanții la studiu au declarat că nu cunosc ce grupă de sânge au.

Este în plină desfășurare campania „România are sânge de rocker'

La ora actuală, este în derulare o amplă campanie de donare de sânge. Campania „România are sânge de rocker' a fost inițiată de Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, în contextul în care nevoia de sânge este dublă în țara noastră față de cât se recoltează în prezent.

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii.

În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au colectat cu 797 de pungi de sânge mai mult decât în luna mai a anului 2018 – un succes datorat, în mare parte, campaniei „România are sânge de rocker'.

5 formații rock mobilizează rockerii să doneze sânge

5 trupe rock din România s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker', lansând cover-uri rock după cele mai cunoscute șlagăre românești, pentru a mobiliza oamenii să doneze sânge. Până acum, Trooper a lansat un cover rock după melodia „Te aștept să vii', interpretată de Mirabela Dauer, iar Byron i-a imprimat accente rock „Uite așa aș vrea să mor', interpretat de Gică Petrescu.

Nighlosers au lansat un cover rock după celebra melodie „Dacă pleci', interpretată de Cătălin Crișan. Alte 2 trupe rock – Vița de Vie și COMA – urmează se reinterpreteze melodii de muzică ușoară în variante rock pentru a mobiliza comunitatea iubitorilor de rock (și nu numai) să doneze sânge.

Cum te alături campaniei „România are sânge de rocker'

Oricine dorește să se alăture campaniei „România are sânge de rocker' o poate face astfel:

1. Descarcă aplicația www.donorium.ro/descarca;

2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici);

3. Programează-te, donează sânge și salvează 2 vieți.

Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge.

Citeste si

Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge este pe 14 iunie! Ştiai că e sănătos pentru tine să donezi sânge?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri