Stem-Health Unirea, prima banca de celule stem din Bucuresti

Stem-Health Unirea, prima banca de celule stem din Bucuresti

Stem-Health Unirea, prima banca de celule stem din BucurestiStem-Health Unirea anunta lansarea primei banci familiale de celule stem din sangele cordonului ombilical cu depozitare in Bucuresti, in cadrul celui mai mare centru de diagnostic si tratament din tara, CMU Baneasa. Noua banca are o capacitate de stocare de 6.000 unitati, urmand sa ajunga la 10.000 pana la sfarsitul anului.

“Atunci cand ne referim la tratarea unor afectiuni, folosind celule stem, trebuie sa luam in calcul doua aspecte majore: Primul este legat de probabilitatea compatibilitatii mostrei prelevate care variaza de la 100% pentru copilul de la care au fost prelevate pana la 25% pentru frati. Procentajul de mai sus, poate scadea dramatic, atingand o compatibilitate de pana la 1 la 750.000 in anumite cazuri, atunci cand vorbim despre persoane neinrudite. Al doilea aspect este influentat de durata procesului prin care celulele stem prelevate din cordonul ombilical ajung sa fie prelucrate si pastrate Cu cat acest interval este mai scurt, cu atat viabilitatea celulelor stem este mai mare. Avem marele avantaj de a fi in imediata vecinatate a maternitatii Regina Maria, a mai multor maternitati din capitala si la una din cele mai importante intrari in Bucuresti. Aceste doua aspecte arata ca solutia ideala era deschiderea unei banci de celule stem cu o capacitate suficienta pentru a asigura acest proces in intreaga Romanie” declara Andreia Valter, Director General Stem-Health Unirea.

O alta noutate pe care Stem-Health Unirea o aduce pe piata locala, este optiunea “Last-Minute Decision”, care ofera proaspetelor mamici, posibilitatea de a opta pentru prelevarea celulelor stem, chiar inainte de nastere. Pentru realizarea acestui lucru, Stem-Health a dotat o mare parte din maternitatile din Bucuresti cu kituri de prelevare. In cazul in care kitul respectiv nu este disponibil, acesta poate fi livrat in orice locatie din capitala intr-un interval de mai putin de o ora.

Costul de prelevare, prelucrare si pastrare pentru o perioada de 20 de ani a celulelor stem, este de 1.600 de Euro cu posibilitati diverse de plata pentru familiile interesate.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate