Esti o persoana supraponderala? Copilul tau are probleme cu greutatea?

Esti o persoana supraponderala? Copilul tau are probleme cu greutatea?

In perioada 4 mai – 30 iunie 2009, Centrofarm, unul dintre cele mai mari lanturi de farmacii din Romania, ce beneficiaza de o experienta de peste 75 de ani pe piata farmaceutica din Romania, lanseaza campania „Tu esti o persoana supraponderala? Dar copilul tau?”. Realizata in colaborare cu Clinica Polisano, campania are obiectivul declarat de a informa si de a educa publicul privind riscul de a dezvolta afectiuni legate de nutritie. Noutatea adusa anul acesta este componenta de pediatrie, o conditie din pacate necesara in tara noastra, unde se apreciaza ca pana la 17% dintre copii sunt afectati de o forma de obezitate. De altfel, se estimeaza ca peste 300 de milioane de adulti din totalul populatiei mondiale sufera de o forma de obezitate – una dintre cele mai comune afectiuni ale societatii moderne.

Pe toata perioada campaniei, in cadrul unui orar prestabilit, peste 20 de consultanti prezenti In farmaciile Centrofarm din Bucuresti si cele selectate din tara vor oferi consultatii gratuite. Medicii prezenti in cadrul acestei campanii vor masura greutatea si inaltimea pacientilor, vor determina indicele de masa corporala si procentele de grasime si apa din corp pentru aflarea starii de sanatate (subponderal, normal sau obez) pentru fiecare client Centrofarm interesat. Totodata, specialistii vor directiona clientii catre Clinica Polisano, pentru o consultatie gratuita pe teme de nutritie, cat si pentru analize aprofundate si un eventual tratament corespunzator.

Dorin Catana, Director General Centrofarm declara cu aceasta ocazie: „Mesajul campaniei noastre este clar – afectiunile legate de nutritie pot fi prevenite! Educatia corespunzatoare a copiilor, cat si informarea corecta a adultilor privind riscul de a dezvolta afectiuni legate de nutritie sunt pasi esentiali pentru o viata sanatoasa. Ne dorim ca Centrofarm sa ofere solutii la indemana si sfaturi folositoare pe care clientii nostri sa le puna in aplicare pentru a adopta un stil de viata sanatos.”

Centrofarm estimeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la peste 700.000 de clienti, atat prin discutiile cu consultantii din farmacii, cat si prin intermediul materialelor documentare puse la dispozitie in farmacii, iar peste 40.000 de clienti vor beneficia de serviciile gratuite de determinare al indicelui de masa corporala si consiliere. In cadrul campaniei, clientii vor beneficia de oferte speciale in toate farmaciile Centrofarm.

Echipa de specialisti din cadrul Polisano a sustinut intotdeauna faptul ca a preveni este mult mai usor si nu in ultimul rand mai putin costisitor decat a trata. De aceea, de-a lungul timpului, am sustinut numeroase seminarii informative si de educatie medicala, precum si campanii de promovare a preventiei, ajutand pacientul sa inteleaga importanta gestului simplu de a preveni. Prin campania „Tu esti o persoana supraponderala? Dar copilul tau?” realizata in colaborare cu partenerii nostri de la Centrofarm ne dorim sa oferim toate informatiile necesare menite sa evite pe cat de mult posibil instalarea unor afectiuni, precum si pentru a descoperi si trata din timp orice problema de nutritie”, a spus Carmen Sas, Marketing & Communication Manager – Clinica Polisano Bucuresti.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate