Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Elias și clienții Libris se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile

Medicii de la Maternitatea Elias și clienții Libris se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile.

Campania are ca obiectiv dotarea secțiilor de neonatologie cu tot ceea ce este necesar salvării copiilor născuți prematur.

Este o donație importantă pentru Clinica de Neonatologie a spitalului.

De acum înainte, medicii vor avea la dispoziție o Stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică (40.118 de Euro) care va schimba semnificativ viața nou-născuților cu hipoxie perinatală.

Prof. Dr. Simona Vlădăreanu, șeful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias, explică de ce medicii au imperioasă nevoie de aparatură medicală elaborată:

„Unitatea de terapie intensivă neonatală  a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate.

Suportul dumneavoastră ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. 

Managerierea  acestor pacienți, la un nivel care să îmbunătățească semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implică aparatură elaborată, performantă și, în consecință, costisitoare. 

Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”.

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Elias și clienții Libris se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile

În 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au născut 1.645 de copii, dintre care 161 prematuri.

Alți trei nou-născuți au venit prin transfer de la alte maternități, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.

Echipamentul medical complex a fost achiziționat cu suportul Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai programului de combatere a mortalității infantile.

Dotarea este realizată cu sprijinul clienților librăriei online care au opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii.

În cei cinci ani de la inițierea parteneriatului Salvați Copiii – Libris, clienții librăriei online au donat în total 380.000 de Euro, donația medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

„Este o bucurie pentru Libris să numărăm a 10-a dotare împreună cu Salvați Copiii România. În plus, este o mare onoare pe care ne-o fac, de cinci ani de zile, clienții Libris.ro care au încredere și susțin acest parteneriat.

Peste 400.000 de persoane au făcut ca, în cinci ani de parteneriat Libris.ro – Salvați Copiii, să vorbim despre 380.000 de Euro donați către această înduioșătoare și grea cauză a reducerii mortalității infantile în România.

Practic, oamenii care înțeleg importanța lecturii în viața fiecăruia au înțeles importanța actelor de caritate și că, doar împreună, cu fapte mici, dar constante, putem clădi lucruri mari și solide.

Le mulțumim! Prin ochii lor, lumea se vede mai frumoasă, mai plină de speranță”, a spus Virgil Oniță, Director General Libris.

Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente donate.

„Medicii ne sunt parteneri valoroși în acest proiect susținut de dotare a maternităților cu tot ceea ce este necesar salvării nou-născuților prematur sau cu patologii severe. 

Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde lipsește, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România.

Susținerea din partea partenerului nostru Libris și a clienților acestuia, care s-au alăturat cauzei noastre, reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților.

Mizăm în continuare pe implicarea Libris, dar și a persoanelor fizice care, prin plăcerea de a citi, schimbă viața unui copil născut prematur”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 20% din impozitul pe profit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate