Simptome COVID la copii. Părinți, nu ignorați aceste semne!!!

A început școala și în România iar îngrijorarea părinților pentru sănătatea copiilor trebuie să fie direct proporțională cu respectarea mijloacelor de protecție și prevenție împotriva noului virus care a făcut aproape un milion de victime la nivel mondial.

Fiecare părinte trebuie să afle ce știe copilul său despre coronavirus și despre boala denumită Covid. Copiilor care se duc fizic la școală nu trebuie să le lipsească masca de față și un gel dezinfectant pe care să-l folosească oricât de des este posibil. Se știe faptul că cei mici nu conștientizează încă gesturile pe care le fac și nu le pot controla, așa că cel mai probabil vor atinge diverse suprafețe și apoi masca de pe față de nenumărate ori.

Chiar dacă, potrivit expertilor UNICEF și specialiștilor din cadrul Centrului pentru prevenirea și controlul bolilor din Statele Unite ale Americii, noul coronavirus pare să provoace o infecție mai ușoară la copii decât la adulți sau persoane în vârsta, în Anglia copiii infectați cu coronavirus au avut simptome severe precum erupții cutanate, reflux gastric, tuse uscată.

Simptome COVID la copii. Părinți, nu ignorați aceste semne!!!

În România medicii spun să simptomele în rândul copiilor sunt asemănătoare răcelii obișnuite. Adică:

FEBRĂ, NAS ÎNFUNDAT ȘI TUSE SEACĂ.

Febra trebuie să fie mai mare de 38 de grade, iar diareea și vărsăturile sunt prezente în cele mai multe dintre cazuri.

În cazurile mai severe specialiștii spun că există mai multe „valuri' de simptome. Copiii, care în mod normal au fost activi, au trecut progresiv prin simpome precum dureri de cap, febră ușoară, dureri ale articulațiilor, frisoane, iritații de piele, reflux gastric, diaree, insomnii, pierderea gustului și mirosului, tuse și umflarea mâinilor și picioarelor.

Conform unui studiu, se pare că jumătate dintre copiii infectați cu SARS COV 2 sunt asimptomatici, dar contagioși. Ceea ce înseamnă că pot infecta cu ușurință adulții din preajma lor, inclusiv pe bunici, categoria de vârstă cea mai vulnerabilă.

Foto: 123rf

Citeste și:

A apărut un nou serviciu de la Google. Despre ce e vorba și cum te ajută….

Adolescentă de doar 13 ani, bătută de alte patru minore în Târgu Jiu

A fost părăsită de soț pentru că era „prea grasă'! S-a ambiționat și a ajuns de la 99 de kg la 67

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri