Și-a mutat sala de repetiții în piața unde protestează: ”Pașnic și cinstit cer demisia acestui guvern”

Și-a mutat sala de repetiții în piața unde protestează: ”Pașnic și cinstit cer demisia acestui guvern”

Publicare Ordonanței 13 de săptămâna trecută a stârnit valuri de revolte și proteste în toată țara. În Capitală, au ieșit în fiecare seară zeci de mii de protestatari, în unele seri chiar sute de mii. Nici în marile orașe din restul țării oamenii nu s-au lăsat mai prejos și au ieșit în marile piețe pentru a protesta împotriva Guvernului.

Mai mult, în anumite locuri oamenii chiar și-au dezvolvat și câte o activitate în stradă, unde au ieșit să protesteze, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Asta s-a întâmplat și în Sibiu, unde un tânăr actor a dat un astfel de exemplu. Este vorba despre Claudiu 'Charlie' Fălămaș, care și-a instalat un adevărat spațiul de lucru în Piața Mare a Sibiului începând de joi după-amiaza, conform turnulsfatului.ro.

Actorul poreclit Charlie a ieșit la proteste încă de la primele vești despre ordonanțele modificării codurilor penale și grațierii. De o săptămână a mai mers la spectacole și a decis să protesteze și pe timp de zi, nu doar seara. În mijlocul pieței și-a adus un covoraș, două scaune, laptopul, dar și câteva cărți.

„De veghe în lanul de corupți', arată Charlie spre cartea lui J.D. Salinger, pe a cărei copertă a lipit 'corupți' peste 'secară'.

'Îmi pregătesc și următoarele două spectacole. Probabil deloc întâmplător, spectacolul următor, din 16 februarie, este «Născut în ‘90», o producție Bis Teatru, în care trei actori tineri, Andrada Grosu, Annea Opriș și subsemnatul, toți născuți în anii 90, ne spunem poveștile de viață. Este exact despre ceea ce se întâmplă acum, și anume că nu am învățat nimic din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani', a spus Charlie, pentru sursa citată.

Tânărul actor a venit dotat cu o mulțime de pancarte

Tânărul actor speră să convingă și alți artiști să se alăture demersului său.

„Întotdeauna artiștii au fost un stâlp al societății care a generat schimbarea. Eu voi fi aici în fiecare zi, până când guvernul acesta pleacă. Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu, Meleșcanu trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut. Căci și eu îmi plătesc amenda, atunci când sunt prins că parchez neregulamentar. Dacă cineva bate cuie, să vină cu un lemn, ciocane și cuie și să bată alături de mine', a mai spus Charlie.

Jandarmii și Poliția Locală l-au observat și s-au grăbit să îl întrebe dacă are preaviz.

„Nu am, dar merg acum să depun cerere', a spus tânărul. Mai mult, bineînțeles, el a venit în Piața Mare dotat cu tot soiul de pancarte.

„Dacă voi ați ieșit din sala de dezbateri parlamentare, eu mi-am mutat sala de studiu în Piața Mare. Jos Guvernul!', scrie pe una din acestea.

„Guvernul trebuie să demisioneze, să înțeleagă faptul că populația nu mai are încredere în el. Din moment ce au încercat să își dea voie să fure până la 200.000 de lei și să nu pățească nimici, de ce nu ne-am aștepta să își dea legi prin care să devină un fel de boieri. Să vină în casa ta și să îți spună că, de azi, e casa lor și tu să pleci', a mai spus Charlie.

Foto: Captură Youtube

Mihaela Tudor

Citește și:

Prima reacția a soției lui Sorin Grindeanu după 7 zile de proteste: „Nu vreau să mai tac!'

Tu ce îi spui copilului tău despre proteste?

Mesajul impresionant al lui Tudor Chirilă după protestele din Capitală: „Ne aflăm în cel mai grav moment de după 89!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri