Sfaturi pentru o relație de cuplu puternică

„Unde dragoste nu e, nimic nu e!‟ și pe bună dreptate te poți folosi de renumitul verset  biblic atunci când te referi la iubire. Omul este făcut din emoție, iar cea mai puternică dintre toate este dragostea. Încearcă să renunți la clișeul conform căruia dragostea durează trei ani. Dragostea nu are termen de valabilitate.

Conform Institutului Național de Statistică, în 2018 s-au înregistrat mai mult de 29 de mii de divorțuri, cu două mii mai puțin decât în anul precedent, așa cum sugerează studiul de aici.

Sociologii și antropologii sunt de părere că situația socială încărcată din ultimii ani este motivul pentru care multe cupluri au învățat lecția stabilității emoționale, alegând să își fie reciproc alături pentru a trece cu bine peste situațiile dificile. Chiar despre asta este vorba într-o relație de iubire: maniera prin care alegi să treci peste greutăți.

În articolul de mai jos găsești câteva sfaturi utile pentru a păstra echilibrul emoțional alături de partenerul tău.

  1. Comunică sincer și fii corectă

În relații, multe apar din cauza lipsei comunicării sau a unei conexiuni gestionate ineficient. În comunicare, relația receptor- emițător este egală. Doar astfel poate lua naștere o legătură strânsă între oameni.

Discută cu cel iubit sincer și deschis despre incertitudinile sau situațiile zilnice care apar. Vorbește liber despre planurile pe care le ai alături de el. Fie că este vorba despre planificarea următoarei destinații de vacanță sau despre petrecerea de nuntă pe care o veți organiza împreună, toate aceste conversații sunt cheia pentru solidificarea cuplului.

Chiar și atunci când apar păreri diferite sau urmează să luați decizii importante sau să faceți achiziții precum o casă nouă sau verighetele de nuntă ca acestea, cel mai important este să vă bucurați de moment și să fiți onești unul față de celălalt.

2. Fii romantică și caldă în felul tău

Chiar dacă nu ești adepta momentelor siropoase marca Hollywood cu care ne-am obișnuit cu toții, romantismul este esențial într-o relație. Cina la un restaurant din centrul orașului sau plimbările pe malul mării la apus fac parte din albumul relației voastre. Sunt momente, iar mai apoi amintiri pe care nu le veți uita. Îngrijește-te de ele și adaugă elementul surpriză pentru a sparge monotonia care poate pune în pericol o relație de lungă durată.

Caută oferte de city-break într-un oraș din sudul Italiei sau din istorica Franță pentru a completa albumul amintirilor din relația ta. O vizită într-un weekend la o podgorie renumită sau la un hipodrom pot fi veritabile guri de aer proaspăt atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.

3. Scoate-ți la suprafață latura empatică

Abilitatea de transpunere în pielea celuilalt este trăsătura primordială a omului. Pentru unii empatia este ceva natural, alții muncesc mai mult să o scoată la suprafață. Contează să îl înțelegi pe iubitul sau soțul tău și să știi când este bine să intervii în rezolvarea unei situații și când să îi fii alături cu o îmbrățișare sau cu simpla ta prezență.

De asemenea, fii un bun ascultător. Lumea duce lipsă de oameni care sunt prezenți și atenți la ceea ce spun cei din jur.

4. Îmbrățișează-l des

Perechea perfectă nu există. Cu toate că Disney te-a învățat că finalurile sunt doar fericite, nu trăiești în desene animate. Nimeni nu ți-a spus în copilărie că povestea Cenușăresei începe, în realitate, după finalul fericit. Testul relației dintre ea și Făt-Frumos abia atunci e inițiat.

Realitatea este că vor apărea mereu nelămuriri, tensiuni și teste peste care trebuie să treceți amândoi în egală măsură. Anumite gesturi sau vorbe, inclusiv tonul vocii în anumite circumstanțe pot răni involuntar. De aceea, este bine să practicați iertarea împreună. O îmbrățișare eliberează serotonină, hormonul fericirii. Și nimic nu poate fi mai plăcut decât atingerea brațelor omului drag! 

Fiecare cuplu este diferit, la fel și oamenii din jur. Lucrează întâi cu tine pentru a clădi mai apoi o relație sănătoasă în doi. Atunci când tu ești mulțumită de tine, știi cine ești și ce îți dorești, lucrurile se simplifică și capătă alt sens.

Odată ce ai reușit să obții schimbarea pentru tine, vei fi ca un magnet pentru partenerul tău. Iar acest magnet va aduce liniște, stabilitate emoțională și fericire în cuplu.

Material realizat cu sprijinul teilor.ro

Sursă photo: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie