Semne de deshidratare pe care nu trebuie să le ignori niciodată în caniculă

Vine vara, bine-mi pare, am nevoie de hidratare. Ăsta ar fi gândul pe care ar trebui să-l aibă orice persoană care se confruntă cu zilele toride de vară și are ceva semne de deshidratare.

Deși pare mult mai la îndemână să cauți o încăpere în care funcționează un aparat de aer condiționat sau măcar un ventilator, este, de asemenea, important să eviți deshidratarea în timpul temperaturilor ridicate. Apa reprezintă aproape două treimi din greutatea corporală și aproximativ 73% din creier.

Cu toate acestea, 43% dintre oameni cred că nu consumă suficientă apă pentru că pur și simplu uită să bea. Potrivit The Sun, iată care sunt semnele de deshidratare.

„Semnele deshidratării includ sete extremă, dureri de cap și oboseală. Urina ta va avea o culoare galben-închis și înțepătoare și s-ar putea să te simți chiar amețit, caz în care discută cu un medic sau farmacist, care îți poate recomanda plicuri de rehidratare care să completeze electroliții din corpul tău', spune Hussain Abdeh, farmacist la Medicine Direct.

De asemenea, dacă ești deshidratat, vei avea și gura, buzele, ochii uscați și este posibil să urinați puțin, de mai puțin de patru ori pe zi.

„Păstrează o sticlă de apă reutilizabilă la tine în orice moment, astfel încât să poți lua înghițituri dese', a adăugat specialistul.

Încearcă să bei șase până la opt pahare de apă pe zi și, dacă transpiri mult, bea suficient pentru ca urina să fie deschisă la culoare. Evită alcoolul, deoarece acest lucru te va deshidrata.

Un alt expert în hidratare a spus, potrivit sursei de mai sus, că o modalitate de a învinge deshidratarea este să bei înainte să-ți fie sete.

„Pentru a rămâne hidratat, este important să te asiguri că nivelul de apă este în mod constant ridicat pe parcursul zilei. În timp ce în aer liber, aceste niveluri sunt epuizate într-un ritm mult mai rapid și s-ar putea să nu realizăm că ne este sete până când ajungem la punctul de deshidratare, așa că este important să ne asigurăm că bem la intervale regulate pe parcursul zilei', a declarat Lena Jüngst, relatează publicația britanică.

Foto: 123RF

Vezi şi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente și băuturi să eviți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate