Secretul fericirii: adio, gânduri negative!

De ce se înstrăinează bărbaţii, de ce suntem geloase pe noroculaltora, de ce se duc banii atât de repede? În spatele acestor probleme se ascund fenomene psihologice complexe. În continuare îţi prezentăm câteva situaţii interesante şi explicaţiile lor!

Efectul imperfecţiunii

Probabil crezi că perfecţiunea este sinonimul popularităţii. Ei bine, află că persoanele cu imperfecţiuni sunt mai atractive, spre deosebire de cele „perfecte", cărora se pare că le este mai greu în viaţă.

Acestea din urmă sunt cu adevărat dorite doar atunci când renunţă la atitudinea şi aspectul „fara cusur", fapt demonstrat în cadrul experimentului realizat de psihologul Elliot Aronson.

El i-a rugat pe candidaţi să asculte înregistrările unor persoane care răspundeau la întrebări-fulger.

Unul dintre cei înregistraţi a dărâmat, la un moment dat, cana cu cafea. Exact acea persoană a fost, în final, preferata tuturor, însă doar pentru că a şi răspuns corect la toate întrebările.

Dacă ar fi dat răspunsuri greşite şi ar fi vărsat şi cana, cu siguranţă rezultatul nu ar mai fi fost acelaşi. Aronson a numit această descoperire „efectul imperfecţiunii".

În concluzie: nivelul de atractivitate al unei persoane frumoase creşte în momentul în care acesta dezvăluie un defect sau greşeşte.

Aşadar, nu-ţi face griji dacă mai faci câte o gafă – vei deveni chiar mai simpatică!

Citeşte tot articolul aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie