Nu-ţi abuza emoţional copilul!

Nu-ţi abuza emoţional copilul!

Deşi, surprinzător, abuzul emoţional poate avea, pe termen lung, efecte negative mai mari decât cele induse de abuzul fizic sau cel sexual – spun psihologii.

Abuzul emoţional verbal, mental sau psihologic asupra copiilor este reprezentat de orice atitudine, comportament sau act care afectează sanatatea lui mintală sau dezvoltarea lui socială.

Abuzul emoţional, strâns legat de problema neglijenţei copiilor, poate îmbrăca forma unei insulte verbale sau poate merge până la forme extreme de pedeapsă.

Dacă ar fi să facem un sondaj printre părinţi şi aceştia ar raspunde sincer, 99% ar admite: Mai ţip la el uneori, că nu ascultă; sau Eu nu îmi bat copilul, dar din când în când îi mai dau una la fund. Vă sună cunoscut? Acestea sunt forme de abuz.

Comportamentul tău are urmari

Ridicarea tonului, până la urlete, ameninţarea, înfricoşarea copilului, umilirea sau jignirea lui, comparaţiile negative, în raport cu ceilalţi, fac foarte mult rău.

A-i spune copilului că este „rău“, „bun de nimic“, chiar sub imperiul nervilor, a nu-i arăta afecţiune – toate acestea pot fi considerate forme de abuz emoţional. Citeşte tot articolul aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie