Secretele seductiei

Secretele seductiei

seductieDintre toate speciile, este evident ca fiinta umana are cea mai ridicata capacitate de analiza a informatiei, cel mai subtil si complex mod de organizare si interactiune sociala si "masinaria" afectiva cea mai elaborata.

Atunci cand incercam sa-l seducem pe celalalt, sa ne facem remarcati, trebuie sa transmitem anumite informatii de al caror impact asupra celuilalt sau de a caror producere in noi insine suntem uneori total inconstienti.

Totusi, in ciuda lipsei clarviziunii, avem capacitatea automata de a reactiona. Este evident ca femeile si barbatii dispun, in acest joc, de propriul registru de competente pentru a se face pla­cuti si a-i atrage pe ceilalti.

Dar, chiar daca seductia si dragostea sunt inca un mister, acest lucru nu-i impiedica pe oamenii de stiinta sa faca cercetari in legatura cu alchimia atractiei si tot ce presupune ea.

Iubirea pluteste in aer?
Influenta feromonilor
Diane Ackerman (n.r. scriitoare, poeta si naturalista de origine americana, cunoscuta mai ales datorita lucrarii "A Natural History of Senses" – "O istorie naturala a simturilor") arata ca, in epoca elisabetana, femeia purta la subrat un mar curatat care ii retinea mirosurile corpului, dandu-l apoi amantului, care putea, astfel, sa respire mirosul iubitei sale, oricat de departe s-ar fi aflat.

Termenul "feromon" a fost introdus in 1959 si desemneaza substanta emisa de un individ pentru un alt individ, susceptibila de a-i afecta acestuia comportamentul, in mod inconstient. Ackerman arata ca femeile private de prezenta masculina ajung la pubertate mai tarziu, ceea ce inseamna ca si capacitatile biologice de procreare apar cu intarziere. Nu doar femeile resimt influenta feromonilor masculini. Spre exemplu, barbatii care au o relatie stabila cu o femeie observa ca barba le creste mai repede (se stie ca pilozitatea este legata de atractie).

Dupa cum se poate vedea, feromonii, aceste misterioase molecule, sunt capabili sa produca anumite efecte asupra omului, care nu este totusi coplesit de aceasta influenta olfactiva. Interesanta este legatura dintre aceste molecule si parametrii fiziologici sau evaluativi legati de activitatea sexuala umana. Nu suntem animale, cu siguranta, dar evolutia noastra nu a putut anula inca influenta acestor molecule ale dragostei, care au o atat de mare importanta la anumite specii.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie