Scriitorul rus Vladimir Sorokin împlinește astăzi 62 de ani!

Scriitorul rus Vladimir Sorokin este vârful de lance al literaturii post-sovietice. Citind cărțile lui de anticipație, înțelegem care sunt tarele și tendințele societății ruse contemporane.

Scriitorul rus Vladimir Sorokin

Foto: The Bulletin

Gheața este un roman care rămâne oarecum atipic pentru Vladimir Sorokin. Probabil că lectura lui i-ar umple de satisfacție pe scientologi. Umanitatea este pusă la încercare: este sau nu capabilă să se salveze de tehnologie și intrarea în automatism? Apare ceva ce poate fi definit ca o sectă, ceva ce tinde să devină o specie umană nouă.

Vladimir Sorokin, Gheața, Ziua opricinicului

Cu Ziua opricinicului, Sorokin intră pe un făgaș care va deveni constant și definitoriu: societatea rusă într-un viitor nu foarte îndepărtat. Și linia continuă cu Kremlinul de zahăr și Viscolul. Felul în care anticipează Vladimir Sorokin Rusia și rușii ne vorbește clar despre fenomenele politice, sociale și economice care o marchează în prezent. Tehnologia va fi la îndemâna tuturor. Dar și drogurile! Instituția Bisericii Ortodoxe va deveni despotică. Vor fi resuscitate instituțiile statale medievale. Limba chineză va fi limba de afaceri și toată lumea va trebui să o cunoască.

Vladimir Sorokin, Kremlinul de zahar, Viscolul

Dincolo de preocuparea pentru viitorul aberant al Rusiei, imaginația scriitorului rus Vladimir Sorokin nu cunoaște limite. Cele patru volume amintite, nu sunt de mare întindere iar lectura lor este antrenantă, dinamică. Cu siguranță sunt genul de cărți pe care nu poți să le lași din mână. În România au apărut și încă mai pot fi găsite la Curtea Veche Publishing.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte