Sarea Epsom, produsul vechi de secole care continuă să fie util pentru sănătate

Medicina integrativă este cunoscută pentru tratarea minții și a corpului unei persoane, având în vedere modul în care acestea sunt strâns legate. Sarea Epsom este un instrument pe care specialiștii îl recomandă adesea pentru beneficiile sale pentru sănătatea fizică și mentală.

Deși niciun studiu clinic nu a confirmat beneficiile sării Epsom, mulți furnizori de servicii medicale o promovează pentru ușurința sa de utilizare, prețul rezonabil și livrarea minim invazivă.

Ce este sarea Epsom?

În primul rând, nu este ceva ce am putea să o presărăm peste o farfurie cu mâncare. Sarea Epsom este una dintre multele săruri minerale naturale, un compus de magneziu și sulfat. Este complet diferită de sarea de masă, cu un gust amar rezumat cel mai bine cu un singur cuvânt: BLEAH!

Numele său a fost dat după orașul Epsom, situat la o aruncătură de băț de Londra, în Anglia. Sarea a fost descoperită în oraș în urmă cu aproximativ 400 de ani.

Poveștile despre puterea de vindecare a sării Epsom circulă de secole, potrivit Cleveland Clinic. Utilizatorii dizolvă de obicei sarea Epsom în apă de baie pentru a elibera ionii de magneziu și sulfat și pentru a culege beneficiile. Se spune că sarea Epsom poate stimula mintea și corpul.

De asemenea, se crede că această sare minerală ajută la stabilizarea stării de spirit și ameliorează stresul, anxietatea și depresia. De fapt, unii cercetători susțin că administrarea de magneziu crește producția de serotonină (hormonul fericirii sau al relaxării) în creier.

Mai mult decât atât, este folosită pentru a relaxa mușchii și pentru a calma durerile de la umeri, gât, spate și craniu. De exemplu, prin relaxarea mușchilor din jurul craniului, magneziul din această sare poate ajuta la eliberarea durerilor de cap sau a migrenei.

Unii cercetători cred, de asemenea, că magneziul este bun pentru reducerea inflamației în organele interne. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la îmbunătățirea digestiei/intestinului.

Cum se utilizează această sare minerală?

Calmarea stărilor tensionate, a stresului și a durerilor în general se poate obține printr-un proces foarte simplu. Puneți aproximativ 300 de grame de sare Epsom într-o cadă în timp ce se umple cu apă fierbinte. Evitați să o utilizați într-o cadă cu jeturi, o cadă cu hidromasaj, cu excepția cazului în care producătorul spune că este OK.

Odată ce baia este pregătită, așezați-vă în cadă și relaxați-vă. 15 minute ar trebui să fie suficient. Un detaliu important de știut este să căutați sare Epsom care este 100% sulfat de magneziu.

Nu beți sare Epsom!

Consumul de sare Epsom, așa cum recomandă unele planuri de „detoxifiere' online, poate provoca reacții adverse grave, cum ar fi diaree severă. Schimbările bruște și dramatice ale comportamentului intestinal pot fi foarte periculoase și pot provoca deshidratare și disconfort.

Nu există studii care să demonstreze că administrarea de sare Epsom pe cale orală este sigură sau benefică.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate