I s-a făcut rău când a văzut rezultatele de la BAC! O elevă foarte bună din Dâmbovița a fost eliminată din examen

O elevă din județul Dâmbovița a trăit o adevărată dramă, în momentul în care au fost publicate rezultatele de la examenul de Bacalaureat. Tânăra, pe nume Ana Maria Ioniță, a fost eliminată din examen la proba scrisă de la istorie, deși se aștepta să ia o notă foarte bună.

Povestea ei pare a fi desprinsă din filmele de acțiune. Ana Maria Ioniță a terminat clasa a XII -a cu media 9,87. Chiar dacă familia ei se confruntă cu mari greutăți financiare, asta nu a împiedicat-o să învețe foarte bine. Părinții ei au investit tot ce au avut în educația fetei, după ce în urmă cu 20 de ani au pierdut un alt copil.

I s-a făcut rău când a aflat ce rezultatele de la examenul de Bacalaureat

După afișarea rezultatelor, tinerei i s-a făcut rău, când a aflat că a fost eliminată din examen la proba de istorie, potrivit gazetadambovitei.ro. Lucrarea ei a fost declarată fraudată de comisia din Bucureşti, deoarece, potrivit acesteia scrisul de pe pagina 2 şi 3 ar fi altul. Explicația profesorilor este de-a dreptul halucinantă. Lucrarea ei a fost sigilată corepunzător la Târgoviște, iar probele video din timpul examenului au demonstrat că tânăra a scris tot timpul şi nu existau suspiciuni asupra ei. Comisia din București a considerat că cele două pagini au fost înlocuite în timpul transportului, după cum au povestit părinții fetei. Dar acest lucru este practic imposibil.

„Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la istorie. … Noi suntem o familia modestă. Noi nu avem bani ca să putem să facem ştiu eu ce înţelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit în copil' a declarat Florin Ioniţă, Gazeta Dâmboviţei.

„Inspectoratul şcolar, oficial nu poate face. Am fost la comisia de evaluare, ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în uram căreia dacaă se va dovedi frauda să ia o decizie. Convingerea mea e, sută la sută, că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum,' a precizat Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa. O altă decizie în cazul eliminării o poate lua doar comisia care a stabilit acest lucru.

Familia fetei a angajat un avocat pentru a-şi susţine cauza şi a formulat un memoriu către Ministerul Educaţiei. Ana Maria Ioniță a obţinut calificative de utilizator experimentat la limba română şi informatică, 7,75 la proba scrisă de la limbă română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la geografie.

Foto:  gazetadambovitei.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Liceul din Capitală cu rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat! Un singur elev a picat

Mulţi tineri NU știu asta! Dacă ai dat BAC-ul, poţi lua de la stat 1.500 de lei. Iată de ce acte ai nevoie

REZULTATE BACALAUREAT 2017. Ce note au luat elevii la examenul de bacalaureat în sesiunea de vară

În acest liceu nimeni nu a luat Bacalaureatul în ultimii 7 ani

Maia Morgenstern, mai fericită ca niciodată! Fiica ei a luat nota 10 la matematică! Ce note a luat la Bacalaureat

Imediat după ce s-au afișat rezultatele la Bacalaureat, această elevă a avut un șoc. Uite ce notă a primit la matematică

Câte medii de 10 au fost obținute în acest an la Bacalaureat?

Emilia Ghinescu, o mamă fericită! Fiul ei cel mare a promovat cu note bune examenul de bacalaureat

Ce notă a luat Mirela Boureanu Vaida la examenul de Bacalaureat?

Barbie de România a dat-o în bară, pentru a doua oară! A PICAT din nou examenul de BACALAUREAT

Fulgy, băiatul Clejanilor, a PICAT examenul de Bacalaureat 2017! Ce NOTE a luat fratele Margheritei de la Clejani

Anca Țurcașiu este o mamă mândră. Băiatul ei a obținut nota 10 la matematică. Uite ce note a luat la celelalte două probe ale examenului de Bacalaureat

Carmen Simionescu a luat examenul de Bacalaureat 2017! Ce note obținut fiica lui Adi Minune

Nicole Cherry a promovat examenul de Bacalaureat 2017. Uite ce note a obținut cântăreața

S-au afișat rezultatele la examenul de Bacalaureat 2017! Ce notă a luat Ilinca Băcilă, concurenta de la Eurovision 2017

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat 2017. Uite ce notă a luat băiatul cel mare al lui Dan Bittman

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie