Ridichea neagră. Beneficii importante pentru sănătate

Ridichea neagră (Raphanus sativus) este o specie foarte veche cu un exterior violet închis sau negru. Originea sa precisă nu poate fi spusă cu exactitate. Cu toate acestea, astăzi, este cultivată aproape peste tot și oferă beneficii pentru sănătate și proprietăți terapeutice pentru organism.

Popularitatea sa a crescut în ultimele decenii, datorită profilului său nutrițional impresionant și a beneficiilor asociate pentru sănătate. Ridichea neagră este cunoscută pentru detoxifierea ficatului, căilor biliare și pentru tratarea tulburărilor digestive.

Ridichea neagră. Beneficii importante pentru sănătate

Folosită de faraoni pentru proprietățile sale răcoritoare și hrănitoare, ridichea a fost recomandat ulterior pentru a stimula apetitul și apoi a fost folosit ca un diuretic în Evul Mediu. Apoi a fost pur și simplu un remediu împotriva tusei și a bronșitei. Astăzi, ridichea neagră este folosită în gastronomie pentru valorile sale nutriționale și în medicină pentru beneficiile sale terapeutice.

Sursă de vitamina B9, ridichea neagră contribuie la menținerea adecvată a metabolismului organismului, reduce oboseala și reglează sistemul imunitar. De asemenea, este bogată în potasiu îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, menținând în același timp tensiunea arterială normală constantă.

Ridichea neagră ameliorează tulburările digestive (balonare, constipație etc.) și ușurează digestia. Mai mult decât atât, are proprietăți foarte interesante pentru epurarea ficatului. Stimulează activitatea bilei și astfel ajută la eliminarea diferitelor toxine și resturi care s-au acumulat din cauza digestiei. Este chiar recomandată persoanelor care suferă de insuficiență hepatică și persoanelor victime ale tulburărilor hepatice.

Rădăcinile uscate de ridiche neagră par a fi benefice în caz de bronșită ușoară. Se spune că sucul de ridiche neagră (pe care îl puteți produce și cu un blender) contribuie la reducerea tulburărilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer datorită glucozinolaților și izotiocianaților pe care îi conține. În cele din urmă, suc de ridiche neagră este de asemenea, eficient pentru a calma arsurile solare, răni produse de arsuri ușoare și erupții cutanate.

Ridichea neagră are pulpa foarte albă, ușor condimentată și poate fi consumată crudă, fie feliată subțire, fie rasă. Ridichea neagră oferă în medie 18 kcal / 3,5 oz (100 g). Este o legumă care conține multe vitamine și minerale . Mai mult decât atât, conține compuși organici pentru care cercetările preliminare par să indice efecte anticanceroase.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate