Rezultatul surprinzător al unui studiu. După vârsta de 90 de ani, alcoolul este mai bun decât sportul

Cine nu își dorește să trăiască mulți ani, pentru a vedea cum evoluează lumea și a fi alături de cei dragi, cât mai mult timp. Ei bine, unii oamenii chiar pot ajunge să atingă un secol de viață, alții se pot apropia de acest prag, în funcție de stilul de viață pe care l-au avut. 

Un studiu recent realizat de Universitatea din California a demonstrat un lucru inedit. Astfel, dacă ai norocul de a ajunge la vârsta de 90 de ani, după acest prag nu te va mai ajuta sportul să fii într-o formă bună, ci alcoolul, potrivit gustarte.ro. Această cercetare a fost realizată cu ajutor a 1700 de persoane care aveau vârsta de peste 90 de ani.

După vârsta de 90 de ani, alcoolul este mai bun decât sportul

Stilul de viață al acestora a fost urmărit încă din anul 2003. Experții au descoperit că cei care au băut în fiecare zi două pahare de vin sau bere au avut un risc mai mic cu 18 procente de a muri. În schimb, cei care au ales să facă sport între 15 şi 45 de minute zilnic au avut un risc de 11%.

„Nu am nicio explicaţie logică pentru acest lucru, dar pot să afirm cu tărie că alcoolul băut cu moderaţie creşte longevitatea', a declarat medicul Claudia Kawas, conducătoarea studiului, conform sursei citate.

Mai mult decât atât, aceasta a menționat că persoanele care au trecut de vârsta de 90 de ani și sunt mai plinuțe, dar nu obeze, trăiesc mai mult decât cei care sunt foarte slabi. De asemenea, se spune că și hobby-urile au un rol important în viața noastră. Acestea cresc speranța de viață cu 21%, iar cafeaua cu 10 procente.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură'

Care sunt zilele din post în care este permisă întreținerea relațiilor intime?

Cele 6 cadouri pe care și le doresc cel mai mult femeile de 8 Martie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse