Regina Elisabeta a II-a, din nou în doliu. „Cel mai loial” prieten a murit la 101 de ani

Regina Elisabeta a II-a a suferit o altă pierdere după ce unul dintre cei mai apropiați prieteni a murit vineri. Ann Fortune FitzRoy, ducesa de Grafton, a murit la vârsta de 101 ani, lăsând reginei multă durere în suflet.

Decesul acestea a venit la mai puțin de un an de când soțul Majestății Sale, Prințul Philip, pe care ea l-a numit „puterea și ghidul' ei, a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie, iar Prințul Harry și Meghan Markle au plecat în SUA.

Fortune a fost alături de monarh timp de 69 de ani și a făcut-o pe Majestatea Sa nașa celei de-a doua ei fiică, Lady Virginia FitzRoy, în 1954. Ducesa de Grafton ar fi fost responsabilă de hainele și bijuteriile Reginei, precum și de aranjarea rotației de prezență a doamnelor de serviciu, împreună cu diferitele sarcini la ceremoniile de stat.

Ann Fortune FitzRoy a însoțit-o pe regina în numeroase vizite în străinătate, inclusiv în Nigeria în 1956, Franța în 1972, Maroc în 1980 și Rusia în 1994. A fost numită Dame Grand Cross a Ordinului Regal Victorian în 1980, un premiu acordat personal de regina pentru serviciile aduse suveranului.

Ann s-a născut în 1920, tatăl ei fiind căpitanul Evan Cadogan Eric Smith MC și mama sa Beatrice Helen Williams. S-a pregătit ca asistentă la Spitalul Great Ormond Street și, în 1946, s-a căsătorit cu Hugh FitzRoy, care era atunci Contele de Euston, care mai târziu a devenit al 11-lea Duce de Grafton. Cei doi au avut împreună cinci copii. Ann a rămas văduvă când Ducele de Grafton a muritîn aprilie 2011 și a fost succedat de nepotul său, Henry FitzRoy, vicontele Ipswich, ca al 12-lea Duce de Grafton.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri