De ce Regina Elisabeta a fost forțată să nu-l mai alăpteze pe Prințul Charles în 1949?

Regina Elisabeta a II-a a optat să-și alăpteze toți cei patru copii. În mod tradițional, mamele regale își predau nou-născuții „asistentelor' care se ocupau de hrănirea și îngrijirea lor. 

Mamele regale s-au bazat pe asistentele special angajate pentru a le alăpta bebelușii, astfel încât acestea să-și poată relua îndatoririle regale.

„Reginele erau libere să-și reia îndatoririle și să înceapă procesul de concepere a următorului moștenitor. Se credea, de asemenea, că laptele matern va fi coagulat dacă relațiile conjugale ar fi reluate înainte de înțărcare', a scris istoricul regal Amy License în The Guardian.

Regina Elisabeta a II-a a ignorat această tradiție, alegând să-i alăpteze pe Charles, Anne, Andrew și Edward, ceea ce a declanșat o nouă tendință în maternitatea regală. Deși multe mame moderne aleg să-și alăpteze copiii timp de câteva luni, monarhul a fost forțat să înceteze să-și mai alăpteze primul născut, Prințul Charles, după ce a contractat rujeolă.

În ciuda faptului că șansa de a transmite virusul copilului tău prin alăptare este minimă, este posibil ca Regina să fi avut o formă gravă care a împiedicat-o să-și hrănească fiul de două luni în acel moment.

Se spune că sora Reginei, Prințesa Margeret, nu a fost de acord cu decizia monarhului de a-și alăpta bebelușii, i s-a părut „dezgustător'. Cu toate acestea, atât Prințesa Diana, cât și Ducesa de Cambridge au călcat pe urmele Reginei, optând cu mândrie să-și alăpteze propriii copii.

Prințul Charles s-a născut prin cezariană în seara zilei de 14 noiembrie 1948, în Sala Buhl de la Palatul Buckingham. Potrivit revistei Town and Country, camera, care era folosită de obicei pe post de cameră de oaspeți, a fost transformată într-un „spital în miniatură'.

Majestatea Sa avea doar 22 de ani când l-a născut pe Charles și în acele zile, soțul nu participa de obicei la naștere. Într-adevăr, prințul Philip nu a fost în cameră pentru sosirea primului său născut, după un travaliu de 30 de ore.

Pentru a trece timpul, se spune că Philip a jucat squash cu secretara sa în palat până când a primit vești despre nașterea fiului său.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete