Regaseste atractia dintre voi!

Te pregatesti pentru o noapte plina de pasiune, dar – dezamagire! – el isi doreste doar un somn linistit. Sau viceversa. Care e secretul sincronizarii?

Ceea ce simti atunci cand esti indragostita nu poate fi egalat de nimic: inima iti bate nebuneste, emotiile te sugruma, ai impresia ca plutesti si toata lumea pare sa simta la fel. Toate acestea se contopesc in dorinta sexuala – este de ajuns o privire sau un gest pentru a impartasi apoi momente de pasiune fierbinte…

Dar starea de indragostita nu este continua. Emotiile intense se transforma, treptat, in sentimente profunde, mult mai calme. Stingerea pasiunii aduce, pentru unele cupluri, o scadere a dorintei fizice si, implicit, o restrangere a vietii sexuale. Pentru altii, insa, aceasta transformare nu este sinonima doar cu o relatie serioasa si durabila, ci si cu una intima de invidiat. Secretul: sincronizarea dorintei sexuale.

Mica alchimie a dragostei

Cand iti place un barbat si te indragostesti, aspectul sau fizic este primul cu care vii in contact. Desi caracterul lui este foarte important, atractia fizica se bazeaza, in mare masura, pe o serie de reactii chimice care se produc in organismul tau.

Daca relatia voastra este inca la inceput, este suficient sa il vezi pe partener pentru ca feniletilaminele – substantele care produc placerea, excitarea si satisfactia fizica – sa iti inunde creierul. La acestea se adauga dopamina si oxitocinul, raspunzatoare pentru cresterea dorintei sexuale.

Organismul tau incepe sa produca feromoni – sau asa-numitul "parfum al dragostei" -, care "ii vorbesc" partenerului. In cursul unui simplu sarut sau al unei partide de dragoste, acest "parfum" circula intre voi, ceea ce creste excitarea si dorinta sexuala.

Dupa ce relatia voastra devine serioasa, intra in joc endorfinele. Acestea au un efect calmant si confera sentimentele de siguranta si incredere reciproca.

Osciland… dar in armonie

Orice cuplu se confrunta, uneori, cu desincronizari ale dorintei sexuale. Indiferent care dintre voi nu vrea sa faca dragoste – lucru care se poate intampla de mai multe ori -, nu trebuie neaparat sa te ingrijorezi. Este firesc, ca, la un moment dat, unul dintre parteneri sa nu raspunda la dorinta celuilalt – fiecare are propriul ritm biologic, plus mici probleme care s-au adunat peste zi. In fond, nimeni nu este o sex machine.

Aceste mici desincronizari pot avea diferite cauze: de la o banala nevoie de odihna a unuia dintre voi, pana la reale probleme medicale, care necesita atentia cuvenita.

Indiferent de motive, poti depasi aceste situatii, astfel ca viata ta sexuala sa se imbunatateasca. Reinvie dorinta si atractia fizica dintre voi, incercand sa te regasesti intr-una din urmatoarele situatii reprezentative (in care te poti orienta cu ajutorul culorilor) si, bineinteles, actionand in consecinta!

  • Verde – nici o grija! Este doar un mic accident, depasit fara probleme.
  • Albastru – ai grija, intri intr-o zona periculoasa!
  • Rosu – stop! Exista unele probleme pe care trebuie sa le rezolvi neaparat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex