Reacția lui Raed Arafat în urma mesajului publicat de Olivia Steer despre rujeolă: „Nu vă lăsați induși în eroare”

Recent, Olivia Steer a scris pe pagina sa de socializare un mesaj care a stârnit numeroase controverse în mediul online. Fosta prezentatoare TV a afirmat că rujeola nu există, iar reacțiile oamenilor pe rețelele de socializare nu au întârziat să apară.

De asemenea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a reacționat pe pagina sa de Facebook în urma mesajului publicat de Olivia Steer.

Germania, 2017, cazul Bardens vs. Lanka

A fost un caz intens mediatizat la acea vreme, disputa construindu-se în jurul unei simple declarații. Lanka, un antivaccinist cunoscut, a făcut un pariu cu sistemul de sănătate și cu o istorie de câteva decenii despre existența rujeolei. Acesta a afirmat că niciun cercetător nu a reușit să dovedească, prin probe concrete, faptul că această boală există. Astfel că, și-a provocat oponenții să-i contrazică spusele punând la bătaie 100.000 de euro.

Întâmplările au luat amploare când Bardens a venit cu 6 articole care să dărâme declarațiile antivaccinistului. Aparent câștigător, lui Bardens i-au fost însă repede demontate argumentele de către Lanka. Cel din urmă a menționat instanței că cerințele lui se refereau la un singur articol cu mai multe argumente, nu la mai multe articole. Un joc de cuvinte atent realizat, care l-a determinat pe judecătorul german să dea verdictul: Lanka a avut dreptate, deși nu s-a pronunțat vreo decizie concretă asupra existenței rujeolei.

Reacția lui Raed Arafat în urma mesajului publicat de Olivia Steer despre rujeolă

Din acest caz a tras concluziile și Olivia Steer, care și-a exprimat public părerea pe o rețea de socializare. Această acțiune a stârnit rapid numeroase controverse și opinii, mai mult sau mai puțin satisfăcătoare.

„După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniștrilor sănătății, premierilor, medicilor cu state vechi de plată la producătorii de medicamente, blogerilor cumpărați pe 5 lei, mass-media, pe 10 lei, cât și trollilor ce se gudură la o bere și un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de țară!  E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existență nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamț. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe științifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că «rujeola nu există», iar că vaccinarea s-a făcut din «motive sinistre».

Mai jos, un mesaj ce surpinde excelent impactul campaniei provaccinare, în România, în cincinalul cât de cât trecut!
Bravo, baieți! Țineți-o tot așa!!! Sunteți cei mai buni! 
', 
a scris Olivia Steer, pe pagina de Facebook.

O astfel de informație venită din partea unei persoane publice și cunoscute, cum este Olivia Steer, poate să schimbe ușor percepțiile oamenilor. Fapt pentru care secretarul de stat, Raed Arafat, a reacționat printr-o declarație spunând că dezinformările și manipulările de acest gen pot „costa vieţi inocente, inducând părinţii în eroare'.

„Revenim la afirmațiile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor împotriva rujeolei. Mediafax a publicat un punct de vedere prin care se pune la îndoială existența virusului rujeolei! În materialul respectiv există o referință la o decizie a curții supreme Germane din 2017 prin care se pretinde că s-a stabilit faptul că virusul nu există. Vă rog să vă informați direct din surse credibile și să nu vă lăsați induși în eroare, întrucât cazul respectiv este celebru iar decizia Curții Supreme Germane nu se referă la existența sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îi prezintă un singur articol științific care deține dovezile asupra existenței virsului rujeolei, acesta primește 100.000 Euro. Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole științifice care probează existența virusului rujeolei! Prima instanță a dat dreptate lui Bardens și a ordonat executarea plății sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară. În cadrul curții supreme s-a stabilit ca Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigențelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virsul nu există.

Mai mult în cadrul procesului s-au folosit și argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conțin probele necesare asupra existenței virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conțină toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înțeles în limba Germană. Mai multe informații veți găsi la linkurile pe care le voi posta despre acest caz și care vă permit să trageți concluziile singuri fără ajutor și manipulări. Din păcate astfel de manipulare și dezinformare poate costa vieți inocente, inducând părinții în eroare. Vedem cum mor copii nevaccinați când remediul există și nu-l administrăm. Problemă nu este numai în România ci în mai multe țări care au luat deja măsuri dure că să prevină decesele.

Nu sunt fan al producătorilor de medicamente însă nici nu putem nega că unele medicamente sunt vitale când sunt folosite corect și la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii dacă nu chiar milioane de vieți începând cu secolul trecut, aceasta a făcut posibilă prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita care încă vedem efectele ei asupra persoanelor care au suferit de această boală cumplită în copilărie. Acum în anul 2018 se încearcă convingerea părinților că vaccinarea nu este necesară, că este periculoasă și că virusul rujeolei nu există. În concluzie vă rog informați-vă corect din surse abilitate dacă aveți dubii asupra vaccinării. Vorbiți cu medicii să vă explice despre ce este vorba și de ce trebuie vaccinat un copil la timp.

Nu mai ascultați poveștile personale care sunt construite pe cazuri medicale care nu au de a face cu efectul vaccinării. Da vaccinul poate avea efecte adverse ca orice medicament însă efectele adverse nu includ autismul și altele vehiculate de persoane necunoscătoare chiar dacă ele sunt cu bune intenții uneori. Gândiți-vă ce faceți dacă refuzați vaccinarea și copilul d-voastră cade victimă unei boli pe care puteați să o preveniți foarte ușor prin vaccinare! Știu că iar o să intre toți antivacciniștii să ne spună că nu avem dreptate și că nu este așa cum zicem însă datoria unui medic este să avertizeze,' a scris şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Astfel, Raed Arafat trage un semnal de alarmă pentru toți părinții, îndemnându-i să-și vaccineze copiii. Cele 52 de morți cauzate de rujeolă ar trebui să fie suficient de grăitoare pentru ca părinții să apeleze la sfatul medicului în momentul în care cei mici se îmbolnăvesc.

Foto: Facebook

Mădălina Badea

Citește și:

Olivia Steer, despre momentul în care fiul său i-a spus că nu mai vrea să fie vegetarian: „Am avut un nod în gât'

Andi Moisescu îi ia apărarea soției sale, Olivia Steer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri