Proiectul care ar fi permis fumatul în spaţii închise special amenajate a fost respins

Proiectul care ar fi permis fumatul în spaţii închise special amenajate a fost respins

Intrarea în vigoare a Legii antifumat a strârnit multe controverse și un val de reacții negative în rândul fumătorilor bineînțeles. De cealaltă parte, cei cere nu fumează au fost mai fericiți cu faptul pot respira un aer curat în spațiile publice închise, dar și în baruri și restaurante.

Cu toate acestea, fumătorii au făcut mai multe demersuri pentru a se permite fumatul în spațiile închise special amenajate, însă fără rezultante favorabile. Proiectul de lege care permite fumatul în spaţii închise special amenajate, precum şi înfiinţarea aşa-numitelor “cluburi pentru fumători”, a fost respins. Acest proiect a fost adoptat tacit de Senat în noiembrie, însă miercuri, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaţilor a acordat un vot negativ propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea consumului de tutun, conform news.ro.  Acest proiect ar fi permis fumatul în spaţii închise special amenajate.

Această propunere legislativă urmăreşte modificarea articolului 3 al Legii 349/2002, astfel încât fumatul să fie permis numai în camere special amenajate. De asemenea, aceasta prevede respectarea condiţiilor privind exclusiv fumatului şi a activităţilor asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul Daniel Fenechiu. El a fost susţinut de alţi 31 de parlamentari din partide diferite. Acest proiect a fost adoptat tacit de către Senat în luna noiembrie, iar la Camera Deputaţilor aștepta raportul comisiei pentru sănătate şi votul în plen.

Așadar, modificările cu privire la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele, au primit raport negativ în Senat și nu a mai ajuns la votul plenului. Aceste modificări vizau înființare unor cluburi de fumători, redefineau spațiul public închis și eliminau interzicerea fumatului la terase.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Impactul pictogramelor de pe pachetele de tigari asupra adolescentilor din Romania

Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

Cele 2 alimente interzise fumătorilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri