Prof. dr. Nicolae Hâncu: “Numărul de microbi pe care noi îi avem în colon sunt de două ori mai numeroşi decât numărul celulelor umane”

Prof. dr. Nicolae Hâncu este unul dintre cei mai apreciați, respectați și renumiţi medici din România.

Membru de Onoare al Academiei Române, Membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și Președintele de Onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, domnul prof. univ. dr. Nicolae Hâncu este o personalitate remarcabilă a școlii de medicină românești.

Profesorul Hâncu nu este adeptul interzicerii fără echivoc al anumitor alimente: Este interzis să interzicem, trebuie să fie un echilibru în toate… “

Nu există alimente bune şi rele. Există alimente prietenoase, mai puţin prietenoase şi alimente duşmănoase. De exemplu, să mănânci 4-5 ouă pe săptămână transformă oul într-un aliment extrem de prietenos, dar dacă mănânci 10 ouă pe zi ca să îţi creşti masa musculară, oul devine neprietenos', a spus prof. dr. Hâncu în Monitorul de Cluj.

Alimentația și stilul de viață a dus la o explozie de cazuri de diabet

“Epidemia aceasta de diabet şi obezitate este probabil cea mai mare din istoria umanităţii. Cauzele ei sunt, fără îndoială, legate de stilul de viaţă. Înainte dacă vroiai să urci la Babele din Bucegi urcai cu picioarele, iar acum urci cu maşina sau cu telefericul. Stilul de mâncare s-a schimbat în totalitate, există sedentarism, fumat, alcool'.

“Numărul de microbi pe care noi îi avem în colon sunt de două ori mai numeroşi decât numărul celulelor umane”

“Acum, ştiinţa se află în faţa unei mari provocări: există un anumit tip de floră care influenţează apariţia unor boli, cum ar fi obezitatea', explică Nicolae Hâncu.

Numeroase studii realizate în ultimii ani arată că bacteriile intestinale influențează șansele de a avea diabet, obezitate, depresie și cancer de colon. Fiecare om are o floră intestinală unică, asemenea unei amprente: combinația bacteriilor din corpul nostru este diferită de cea a oricărei altei persoane.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ce boli transmit șobolanii și cât de grave sunt pentru sănătate?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro