Primul om ucis de o ţigară electronică. În timp ce „fuma”, dispozitivul a explodat, iar bărbatul a murit pe loc

Primul om ucis de o ţigară electronică. În timp ce „fuma”, dispozitivul a explodat, iar bărbatul a murit pe loc

O mulțime de oameni au renunțat la țigările clasice în favoarea celor electronice, în speranța că acestea ar avea mai puține efecte adverse. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta, ba chiar a avut loc deja primul incident grav provocat chiar de o țigară electronică.

O ţigară electronică a explodat şi a ucis un om în Florida, Statele Unite, în ceea ce pare a fi primul deces atribuit produselor de vaping, conform New York Times. Tallmadge D’Elia „fuma' o ţigară electronică acasă la el, iar dispozitivul electronic a explodat din senin și l-a lovit puternic în cap.

Primul om ucis de o ţigară electronică

Medicul legist care a efectuat autopsia bărbatului, a confirmat cauza decesului, și anume o rană destul de gravă la cap. În urma exploziei, bărbatul a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Conform primelor constatări, se pare că explozia ar fi pornit un incendiu în dormitorul bărbatului.

Una dintre bucăţile extrase de la faţa locului avea logoul companiei Smoke E-Mountain Mech Works. Spre deosebire de alte tipuri de țigări electronice, acestea oferă utilizatorilor acces direct la baterie şi nu foloseşte un circuit pentru a regla voltajul.

„Milioane de adulţi folosesc zilnic produse de vaping, şi totuşi astfel de incidente sunt rare. Vasta majoritate a produselor de pe piaţă au acelaşi risc precum orice dispozitiv care are o baterie de litiu-ion, cum ar fi telefoanele mobile sau laptopurile', a spus Gregory Conley, preşedintele Asociaţiei Americane de Vaping.

Foto: shutterstock.com

Mihaeala Tudor

Citește și:

Facebook a început o campanie de „curățenie'. De la începutul anului, peste 580 de milioane de conturi false au fost închise

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

Plantele care îți îmbunătățesc memoria și îți stimulează activitatea creierului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse