Primele trei destinații de city break preferate de români

shutterstock_1208462305

Sigur că așteptăm vacanța cea mare mai ceva ca pe Sfântul Graal… dar micile noastre escapade condimentate cu un strop de turism, un strop de relaxare și un strop de aventură, ne ajută să luptăm cu folos împotriva rutinei și a monotoniei. Și de ce să nu recunoaștem, călătoriile ne schimbă viața și ne ajută să ne îmbogățim bagajul cultural. Iată care sunt primele trei destinații de city break preferate de români în această toamnă:

Roma, Milano și Alghero (Sardinia) sunt cele mai căutate destinații turistice de city break de către români, în această toamnă, potrivit unei analize a agenției de turism online Fly Go. Cele trei orașe care conduc în topul preferințelor turiștilor sunt toate din Italia.

La nivelul întregului an 2018 (nu doar în sezonul de toamnă), costul mediu al unui city-break rezervat de români este de 200 euro de persoană. Cel mai frecvent, călătoria are o durată de 3 nopți (4 zile).

„Datorită conexiunilor aeriene foarte bune din România, Italia oferă unele dintre cele mai accesibile destinații de city break pentru români. Dacă Roma și Milano sunt favoritele turiștilor de ani de zile, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Sardiniei, Alghero, este nou intrat în preferințele acestora. Turiștii sunt fascinați să descopere în Sardinia o destinație foarte ofertantă tot timpul anului, insula din Mediterană având o temperatură plăcută chiar și în lunile mai friguroase de pe continent. Alghero este o alegere excelentă pentru turiștii care își doresc să descopere locuri noi și să aibă parte atât de vacanțe active, cât și de relaxare, să combine zilele însorite la malul mării cu tradiția și cultura sardă', spune Stefano Iervolino, fondator și CEO Fly Go.

Între primele 5 cele mai dorite orașe pentru un city break în această toamnă se situează, în continuare, Istanbul (Turcia), pe locul al 4-lea, și Atena (Grecia), locul al 5-lea. Clasamentul destinațiilor preferate de români este completat de Malta (Malta), Barcelona (Spania), Amsterdam (Olanda), Praga (Cehia) și Valencia (Spania).

foto: Shutterstock

Citește și:

5 sfaturi de urmat pentru cei care se pregătesc de prima vacanță cu copilul

Unde fugi de-acasă… rapid, ieftin și cu peisaje magnifice?

Vacanța cu animalul de companie. 7 sfaturi pentru ca mascota familiei să se simtă bine în timpul voiajului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber