Unde fugi de-acasă… rapid, ieftin și cu peisaje magnifice?

shutterstock_458190886

Căutăm adesea locuri pe care să le vizităm, dar nu prea știm unde să ajungem repede fără stres și bătăi de cap. În plus, bugetul ne limitează adesea, iar excursiile pe care ni le dorim ajung să dispară din mintea noastră. Așteptăm următorul concediu, următorul an, sau cine știe… o altă viață. Iată unde fugi de-acasă… rapid și cu peisaje magnifice. Ce zici de propunerile noastre:

Ceea ce nu știm este că minunile trebuie căutate cu încredere și curaj. La fel și locurile frumoase pentru că ele există în jurul nostru, dar nu le putem vedea pentru că nu sunt promovate. Pentru iubitorii de distracţie și aventură, am descoperit câteva locuri cu adevărat speciale în Bulgaria, foarte aprope de granița cu România.

Ruse

Se iese din ţară pe la vama din Giurgiu, trecând pe Podul prieteniei'. La intrarea în Bulgaria veți avea nevoie de carte de indentitate valabilă, la fel și la întoarcerea în ţară. Primul popas este la Ruse, un oraș liniștit, cu clădiri vechi, unele părăsite. Străzile par pustii până spre prânz când locuitorii ies la plimbare în centrul orașului.

Ruse este un oraș încărcat de istorie. Pe malul Dunării, foarte aproape de centru, se află fortăreaţa romană Sexaginta Prista. Puteţi admira aici ruinele a trei cetăţi, toate purtând același nume. Pe lângă ruine, lângă magazinul cu suveniruri de la intrare, se află intrarea într-o veche închisoare subterană, ce are forma unui labirint. Ghidul explică într-o engleză perfectă faptul că acolo erau închiși deţinuţii comuni, bulgari și germani, în cel de-al doilea război mondial.

Rusenski Lom

La numai câțiva kilometri de ieșirea din Ruse se află Parcul Natural Rusenski Lom, un loc deosebit de atractiv pentru turiști, ce îmbină arta naturală cu istoria. Parcul adăpostește un canion fabulos, din stâncă, ce se întinde de-a lungul Râului Lom. Peisajele sunt deosebite și pe măsură ce pătrunzi mai mult în canion, descoperi noi atracţii. În stâncile de piatră sunt săpate aproximativ 400 de biserici și mănăstiri. Se mai pot vizita câteva peșteri în incinta parcului.

Ȋn inima canionului se află orașul medieval Cerven. Arhitectura este deosebită, iar peisajele de vis. Din oraș se poate ajunge ușor la fortăreaţa Cerven, un obiectiv deosebit de atractiv pentru iubitorii de istorie sau fotografie. Se poate urca până sus pe niște scări special amenajate pe marginea canionului din piatră. Din loc în loc veţi întâlni mici grote săpate în stâncă.

O excursie în Bulgaria este, cu siguranţă, la îndemȃna oricărui iubitor de natură. Drumul durează aproximativ o oră și jumătate, cu tot cu trecerea prin vamă, iar bulgarii sunt amabili și prietenoși. Unii dintre ei știu română, dar vă puteți înţelege și în engleză cu foarte multe persoane.

foto: Shutterstock

Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

Vacanța cu animalul de companie. 7 sfaturi pentru ca mascota familiei să se simtă bine în timpul voiajului

Delta Dunării, îmbinarea perfectă dintre natură și tradiții lipovenești

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta