5 sfaturi de urmat pentru cei care se pregătesc de prima vacanță cu copilul

O vacanță cu cel mic alături poate fi ori o experiență spectaculoasă, ori un drum obositor în care nimeni nu se va relaxa. Mai ales dacă este vorba despre prima ta escapadă în care îl iei și pe cel mic, atunci atenția trebuie să fie foarte mare. Nu vorbim aici doar despre atenția la siguranța sa, ci mai ales despre capacitatea de a putea anticipa orice problemă ar putea apărea.

5 sfaturi de urmat pentru cei care se pregătesc de prima vacanță cu copilul:

  1. Simplifică bagajul

Asigură-te că tu și copilul tău veți avea la voi suficiente haine din categoria celor care trebuie zilnic schimbate. Apoi, nu îți încărca bagajul cu tot ce îți pică în mâini, ci mergi mai degrabă pe haine care se pot curăța rapid în cazul în care ai nevoie să le speli direct la cazare. Un astfel de ghid care te va învăța ce trebuie să conțină bagajul pentru vacanță te va ajuta să simplifici enorm acest proces astfel încât să nu duci un bagaj prea greu, plin cu lucruri inutile, și nici să nu simți că nu ai cu ce să te îmbraci după patru zile de vacanță. Ia în calcul faptul că cel mic va sta mult să se joace, iar riscul să se murdărească va fi foarte mare, așa că ideea de a spăla haine în vacanță nu pare atât de îndepărtată de realitate. Dacă ești conștientă că e o posibilitate mare ca așa ceva să se întâmple, cel mai bine ar fi să pui în bagaj și un fier de călcat vertical, ca hainele să arate mereu impecabil. În plus, știi foarte bine cât de urât se șifonează atunci când stau toate înghesuite în bagaj.

  1. Călătorește în timpul zilei

Un zbor care vă obligă să vă treziți pe la ora șase dimineața poate fi mult mai bun decât unul care vă pune să vă treziți la ora două dimineața. De ce? Atunci când călătorești pe timpul zilei, nu îi vei da celui mic programul peste cap foarte rău. Va fi îndeajuns de obosit pe timpul zborului să stea liniștit și să doarmă, iar tu vei putea să ai parte de câteva ore mai relaxante. Dacă vezi totuși că este plin de energie, pleacă mai devreme la aeroport și joacă-te cu el acolo, până obosește, iar astfel în avion va dormi tot drumul.

  1. Alege cazări prietenoase pentru copii

Ca o vacanță să fie considerată reușită, trebuie în primul rând să își atingă scopul, și anume ca toată lumea să se relaxeze. Un copil poate complica puțin acest lucru, pentru că va dori ca toată atenția ta să îi fie dedicată lui. Această problemă poate fi rezolvată prin alegerea inteligentă a unui loc de cazare foarte prietenos cu oaspeții mai mici. Caută o cazare care are spații de joacă și programe speciale dedicate copiilor. În acest fel, cel mic nu se va plictisi, iar tu vei avea posibilitatea să te bucuri de orele de liniște pe care le căutai cu adevărat în vacanță.

  1. Fă-ți un program mai flexibil

De multe ori, atunci când pleci în vacanță, poți tinde să îți faci un program mai strict, ca să poți atinge toate obiectivele de vizitare propuse încă de acasă. În cazul în care pleci doar în cuplu în concediu, un astfel de plan poate funcționa. În clipa în care vacanța este făcută alături de cel mic, programul vostru de vacanță trebuie să fie mai flexibil. Stabilește-ți mai puține obiective și elimină din discuție orele clare la care trebuie să fiți acolo. Sunt șanse foarte mari ca orice plan de acest fel să fie dat peste cap de dorințele celui mic, care nu pot fi ignorate.

  1. Accesul la tehnologie

Dacă acasă îl lași pe cel mic să se joace pe telefon sau tabletă doar o oră pe zi, în vacanță ar trebui să îi dai mai multă libertate. Îl va ține preocupat și îți va oferi ție libertatea să îți faci propriile planuri separate, chit că vrei doar să dormi într-un hamac. Asta nu înseamnă că nu trebuie ținut sub observație atentă sau ignorat, pentru că ar fi o mare greșeală. Vacanța poate fi o oportunitate uriașă pentru voi să vă apropiați și mai mult și să învățați să comunicați mai bine.

(P) Articol realizat in colaborare cu Philips.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Alliance

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber