Prima țară din lume în care femeile vor primi salarii egale cu bărbații

Prima țară din lume în care femeile vor primi salarii egale cu bărbații

Discriminarea sub orice formă va deveni istorie în Islanda, pentru că va fi prima țară din lume în care femeile vor primi salarii egale cu bărbații. Astfel, angajații vor fi nevoiți să dovedească faptul că oferă salarii egale, indiferent de sex, etnie, sexualitate sau naționalitate.

Guvernul va înainta Parlamentului luna aceasta un proiect de lege care prevede că toate companiile din Islanda cu mai mult de 25 de angajati vor fi obligate să obțină un certificat/o dovadă care demonstrează că plătesc același salariu, pentru aceeași muncă, de aceeași dificultate, a anunțat executivul de la Reykjavík, potrivit Mashable. Această măsura se va aplica în toate companiile, atât de stat, cât și private.

„Drepturile egale sunt drepturile omului. Trebuie să ne asigurăm că bărbații și femeile au aceleași oportunități la locul de muncă. Este responsabilitatea noastră să implementăm măsuri pentru a realiza acest lucru', a declarat ministrul pentru Afaceri Sociale și Egalitate.

Islanda are o populație de 330.000 de locuitori. Această țară urmărește să elimine în totalitate diferențele de salarizare între femei și bărbați până în anul 2022.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Decizie importantă în favoarea copiilor! Toţi părinţii divorţaţi trebuie să știe asta

Care-i treaba cu 'denunțul' din 'Moromeții' de la Olimpiada de limba română?

Cum alegi învățătoarea copilului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri