Există viaţă după moarte? Descoperire incredibilă: creierul mai funcționează și după ce murim

 

Moartea reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale umanității. De-a lungul timpului, au circulat mai mute informații referitoare la veșnica întrebare „dacă există viață după moarte'. Ei bine, medicii canadieni din cadrul unei unităţi de terapie intensivă au oferit un răspuns la această întrebare, descriind un caz extraordinar şi neobişnuit.

Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, au analizat impulsurile electrice din creierul unor pacienţi în raport cu bătăile inimii după ce aceștia au fost deconectați de la aparatele care îi ţineau în viaţă, conform Mail Online. Activitatea creierului s-a oprit după ce a intervenit inactivitatea inimii, în trei din patru cazuri.

Există viaţă după moarte?

Interesant este faptul că în cazul unui pacient, creierul a continuat să funcţioneze după ce inima lui s-a oprit. Astfel, pe o perioadă de 10 minute, creierul pacientului a funcționat, imediat ce corpul lui a intrat în moarte clinică.

„La un pacient, undele delta din creier au persistat să funcţioneze, deşi ritmul cardiac şi presiunea arteriară au încetat să mai funcţioneze', spun cercetătorii, potrivit descopera.ro.

Activitatea cerebrală din creierul fiecărui pacient a fost diferită. Acest fapt demonstrează că fiecare persoană experimentează moartea într-un mod unic. Acest experimentul ridică mari întrebări cu privire la momentul în care o persoană poate fi declarată moartă şi îi pot fi prelevate organele pentru transplant.

În anul 2013, un fenomen similar s-a produs atunci când experţii au realizat experimente pe şoareci ale căror inimi nu mai funcţionau. Și în cazul lor, creierul a continuat să fie activ timp de un minut după ce şoarecii au fost decapitaţi.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Care este localitatea din România unde toate femeile sunt însărcinate

O îndrăgită cântăreață de muzică populară trece prin momente cumplite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri