Prietenia la nevoie se cunoaste

Oricine are nevoie de prieteni – ei iti ofera bucurie si sprijin de orice fel. Exista insa si momente in care chiar prietena cea mai buna devine o sursa de stres si suparare. Afla cum sa eviti astfel de neplaceri, construind o relatie perfecta cu prietena ta cea mai buna.

In cautarea sufletului-pereche
In materie de prietenie, noi, femeile, suntem experte. Inca de mici, ne putem lauda cu serii intregi de intamplari cu "cea mai buna prietena a mea" – impreuna la joaca, susotind despre cine stie ce secrete si punand la cale viitorul. De altfel, modul in care ne alegem prietenele ne diferentiaza in mod clar de barbati.
Baietii se joaca in grup, isi incearca puterile in mici rafuieli si prefera sporturile de echipa, apoi, cand devin barbati, isi aleg "tovarasi" de meciuri sau de o bere. Noi, in schimb, cautam un suflet-pereche.
Cea mai buna prietena are o importanta deosebita in viata noastra; ea este un fel de "cutie de rezonanta" pentru sentimentele, emotiile si problemele care-i sunt impartasite. Prietenia dintre doua femei se construieste la nivel afectiv si reprezinta o implinire a nevoii fiecareia de a se simti "conectata" la celalalt suflet-pereche.
Acesta e un motiv pentru care, de multe ori, sentimentele pentru cea mai buna prietena nu se pot compara cu cele pe care le simti pentru iubitul sau sotul tau. Barbatii cauta implinirea pe plan fizic, sexual, si tocmai de aceea sunt destul de putine cazurile in care o femeie poate comunica foarte bine cu un barbat.

 

Prietene pe viata
Ai parasit bancile scolii, anii frumosi ai adolescentei au ramas o amintire si acum esti o femeie matura. In toti acesti ani, ai avut mai multe prietene foarte bune.
Fiecare dintre ele este altfel, speciala in felul ei, pentru ca fiecare ti-a fost alaturi in perioade diferite ale vietii. (Ai observat ca majoritatea barbatilor isi aleg prietenii "pe viata" inca din perioada anilor de scoala?) Nevoile sufletesti ale unei femei se modifica insa pe parcursul vietii. Iata de ce, oricare dintre noi se bucura nu doar de una, ci de un grup de "cele mai bune prietene".
Astazi, tot mai multe femei renunta sa-si mai caute propria identitate exclusiv in raport cu un barbat. Statutul de femeie nemaritata nu mai este o drama, iar o sambata petrecuta doar in compania celei mai bune prietene poate fi o ocazie de destindere, de distractie pe cinste.
Cu siguranta, si tu te bucuri de compania acestei prietene, cu care poti discuta deschis si sincer despre orice subiect, despre sperante, visuri sau esecuri. Iti place sa-i vorbesti si sa o asculti si, daca se poate, sa nu va deranjeze nimeni. Ea este cea care iti implineste nevoia de a avea mare incredere in cineva – nevoie pe care o simte, de altfel, orice femeie.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie