Frigarui din aripi de pui in stil thailandez

4 portii
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat
Timp de fript: 40 min.
236 calorii, 14 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 8 aripi mari de pui
  • 2 cepe, taiate sferturi
  • 2 lamai, taiate segmente

pentru marinata

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lamai – sucul si coaja
  • 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric – ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar)
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri coriandru proaspat, tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel, tocat)

Mod de preparare:

1 – Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra.
Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.

2 – Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.

Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor

Pofta buna!

Îți recomandăm să încerci și pui shanghai, o rețetă rapidă și gustoasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate thailandeze