Povestea lui Vasile, care din pacient a devenit ucenic al medicului care i-a schimbat viața: „Îmi doresc să ajung chirurg plastician și să pot să ajut cât mai mulți pacienți”

Când faci bine, acesta ți se întoarce înzecit – aceasta pare a fi lecția pe care Vasile Derevlean a învățat-o în urma unor experiențe dureroase, care i-au schimbat complet viața. Din pacient și după zeci de operații reparatorii, tânărul nu s-a speriat de spitale ci, dimpotrivă, își dorește să devină medic la rândul său și să ajute alți pacienți împreună cu cel care i-a schimbat și lui viața – Dr. Dragos Zamfirescu.

'Dr. Vasile Derevlean' este o titulatură care părea greu de atins pentru cei din jur, însă nu și pentru Vasile. Tânărul acum în vârstă de 23 de ani a suferit răni grave la vârsta de 2 ani când o oală cu apă fierbinte s-a răsturnat și i-a ars jumătate din corp.

Cu toate acestea, nici zecile de operații pe care le-a făcut până acum și care l-au ținut departe de școală, nici situația modestă a familiei sale nu l-au împiedicat să își urmeze țelul: acela de a deveni student la Facultatea de Medicină din București.

„În vara lui 2018 l-am cunoscut pe domnul dr. Dragoș Zamfirescu. Prima noastră întâlnire a fost foarte diferită, modestia lui te copleșește. Acum, având ocazia să stau lângă dânsul în sala de operație și în ipostaza de student, să ascult sfaturile pe care mi le dă, nu pot să nu mă gândesc că mi-aș dori să ajung ca dumnealui.

Astăzi, tot ce îmi doresc cu adevărat după toți acești ani este să ajung chirurg plastician, să pot profesa și să pot să ajut cât mai mulți pacienți. E un sentiment aparte să poți să dăruiești la rândul tău, mai ales când tu personal ești bine, când nu îți lipsesc lucruri esențiale', a povestit el.

„Am fost de ambele părți în sala de operație și pot spune că ipostaza în care mă aflu acum necesită o personalitate aparte, un alt mod de gândire și de lucru pe care trebuie să ți le formezi din timp. E o artă combinată cu medicina, aceea de a remodela, de a reda funcția, iar complexitatea vine și din faptul că această specialitate nu e restrânsă la o anumită zonă a corpului și este interconectată cu toate celelalte specializări, iar pentru a ajunge la acest lucru, anume acela de a practica chirurgia plastică, ai nevoie de multă muncă', spune Vasile Derevlean, doar unul dintre pacienții care au beneficiat de intervenții complexe.

Cum se menține Monica Bârlădeanu la 43 de ani, fără operații estetice: „Dorm în frig'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri