Povestea lui Moș Nicolae. Ce trebuie să știi despre celebrul personaj care aduce cadouri în ghetuțe?

povestea lui Moș Nicolae

Copiii din întreaga lume așteaptă cu sufletul la gură seara de 5 decembrie, atunci când își vor lustrui ghetuțele și îl vor aștepta cuminți pe Moș Nicolae, cel a cărui poveste este veche de sute de ani. 

Povestea lui Moș Nicolae. Cine a fost?

Chiar dacă obiceiul de a pune cadouri în ghetuțe este foarte cunoscut, puține persoane știu care este povestea lui Moș Nicolae și de unde a pornit acest obicei de a face daruri. În urmă cu foarte mult timp, un bărbat avea trei fiice, acestea fiind foarte aproape de vârsta căsătoriei. Cele trei surori proveneau dintr-o familie sărmană și cum în acea perioadă fetele se căsătoreau în funcție de zestre, existau șanse foarte mari ca fetele să fie vândute și să devină sclave. Auzind această poveste, Moș Nicolae a aruncat pe hornul casei câte o punguță cu bani, care a căzut în șosetele puse la uscat. Astfel, cele trei fete au avut zestrea necesară pentru a se căsători și începând din acel moment s-a păstrat tradiția ca în noaptea de dinainte de Sfântul Nicolae, în ghetuțe să fie puse cadouri.

Cum arată Moș Nicolae?

Moș Nicolae seamănă în mare parte cu Moș Crăciun, fiind tot un bătrânel simpatic, care poartă haine de culoare roșie și are o barbă lungă și deasă. Chiar dacă asemănarea cu Moș Crăciun este una foarte mare, există câteva diferențe destul de importante între cei doi. Dacă Moș Crăciun ajunge să pună cadourile sub brad cu ajutorul unei sănii trase de reni, despre Moș Nicolae se crede că ar veni călare pe un cal alb. În plus, Moș Nicolae le lasă copiilor cadourile în ghetuțe, în timp ce Moș Crăciun le pune sub bradul împodobit.

Moș Nicolae aduce cadouri în ghetuțe

Dacă vor să primească cadourile la care au visat, copiii trebuie să își pregătească ghetuțele în seara de 5 decembrie. Tradiția spune că Moș Nicolae va trece pe la casa fiecărui copil, imediat după ce acesta adoarme și dacă a fost cuminte în timpul anului și și-a lustruit ghetuțele cu mare atenție, Moșul va lăsa darurile pe care le-a pregătit.

Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii

De Moș Nicolae, copiii cuminți primesc, de obicei, dulciuri și fructe. Cu toate acestea, dacă vrei să îi faci celui mic un cadou mai special, poți alege să îi cumperi cărți de povești, cărți de colorat, carioci, culori sau hăinuțe, lăsând jucăriile pentru cadourile de sub brad, cele care vor fi aduse de Moș Crăciun.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când vine Moș Nicolae 2017. Tradiția pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare

Cadouri de Moș Nicolae pentru el și ea

Minunile Sfântului Nicolae

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse