Când vine Moș Nicolae 2017. Tradiția pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare

când vine moș nicolae 2017

Luna decembrie este considerată o lună a cadourilor și este așteptată cu nerăbdare de toată lumea, dar în special de cei mici. Primul moment important este venirea lui Moș Nicolae, pentru care cei mici se pregătesc cu mare atenție.

Când vine Moș Nicolae să pună cadouri în ghetuțe?

Povestea lui Moș Nicolae este cunoscută de toți cei mici. Acesta este considerat o rudă mai îndepărtată a lui Moș Crăciun și în fiecare an, înainte de Sfântul Nicolae, acesta vine și lasă cadouri în ghetuțele copiilor. Mai exact, Moș Nicolae va veni în seara de 5 decembrie și va lăsa daruri doar în ghetuțele copiilor care au fost cu adevărat cuminți. Pentru cei neascultători, Moș Nicolae a pregătit câte o nuielușă și asta pentru a-i atenționa ca în anul ce urmează să fie mult mai cuminți.

Legenda lui Moș Nicolae

Legenda spune că Moș Nicolae venea dintr-o familie foarte înstărită, iar după moartea părinților, acesta a moștenit o avere foarte mare. El a folosit toate bunurile pe care le-a moștenit pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. O altă poveste vorbește despre trei fete sărmane, care nu se puteau căsători din cauza situației lor financiare. Din acest motiv, tatăl lor a decis să le vândă. Pentru a împiedica acest lucru, Moș Nicolae a lăsat câte un săculeț plin cu aur, pentru fiecare dintre cele trei fete. Din dorința de a face acest lucru fără să fie văzut, Moș Nicolae a urcat pe horn și a aruncat săculeții cu aur, care au căzut într-o șosetă pusă la uscat, iar de aici s-a păstrat tradiția ca darurile să fie puse în ghetuțe sau în șosete frumos decorate.

Moș Nicolae aduce cadouri în ghetuțe

Dacă Moș Crăciun aduce cadouri mai însemnate, Moș Nicolae aduce, de cele mai multe ori, dulciuri și fructe. Pentru ca cei mici să primească daruri este nevoie ca întregul an să fie cuminți și înainte de venirea lui Moș Nicolae să își lustruiască cu mare grijă ghetuțele.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae! Ce trebuie să faci în această zi sfântă ca să ai noroc în anul nou

Pe 6 decembrie rostește rugăciunea către Sfântul Nicolae! Aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri

Mesaje și urări de Sfantul Nicolae. Trimite felicitari frumoase celor dragi. Iată câteva idei care te vor inspira

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse