Povestea logo-ului controversat al Bucureștiului! Primăria Capitalei renunță la el, după acuzațiile de plagiat

După ce a fost ales în mod oficial un loc pentru municipiul București, se pare că Primăria Capitalei a renunțat la el după doar o zi. Creația aleasă câștigătoare de Municipalitate a fost descalificată, deoarece seamănă foarte mult cu logo-ul orașului Taipei, atât din punct de vedere grafic, cât și al culorilor folosite. 

Primăria Capitalei renunță la logo-ul Bucureștiului, după ce au apărut acuzații de plagiat

Drept urmare, Primăria Capitalei a anunțat, astăzi, că în urma acuzațiilor privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou, scrie libertatea.ro.

„În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale. 

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câștigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului. Regretăm situația creată și, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic', se arată în comunicatul de presă al Primăriei Capitalei.

Primăria a subliniat și faptul că toți participanții la concursul pentru alegerea noului logo al Bucureștiului au declarat pe propria răspundere că lucrările pe care le-au prezentat sunt originale. Așadar, în perioada următoare, va fi desemnat un alt câștigător, pentru desemnarea unui logo al orașului București. La finalul concursului, vor fi publicate toate lucrările înscrise în concurs, dar și cele care au fost validate.

Logo-ul Bucureștiului desemnat inițial câștigător a fost creat de Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara. Tânărul ar fi trebuit să primească un premiu în valoare de 50.000 de lei brut. Această sumă reprezintă cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp şi spaţiu, pe orice suport material şi în toate modurile, în favoarea municipiului Bucureşti, pentru utilizarea lucrării declarate câştigătoare.

„Îi solicit Gabrielei Firea să nu valideze concursul pentru sigla Bucureștiului, al cărui câștigător a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, lucrarea acestuia fiind un evident plagiat. Ar fi rușinos pentru București să aibă un logo furat, creația altui artist, însușită cu nerușinare de Narcis Teodor Lupou', a scris purtătorul de cuvânt al grupului liberal din Consiliul General al Municipiului București, Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a vedea mai multe imagini cu logo-ul Bucureștiului, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

6 trucuri care îmbunătățesc calitatea somnului

2017, „Anul Mărășești, Mărăști și Oituz – 100'. Un tânăr bucovinean va marca momentul într-un mod inedit

Pirateria de programe în România, de la traficul cu CD-ul, la furtul cu calculatorul. Profilul surprinzător al infractorului | VIDEO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri