2017, „Anul Mărășești, Mărăști și Oituz – 100”. Un tânăr bucovinean va marca momentul într-un mod inedit

Anul 2017 a fost declarat de către Guvernul României ca fiind „Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100', iar pentru a marca acest moment, un tânăr bucovinean a ales să facă un gest inedit.

Ionuț Cătălin Moraru este un tânăr din Dorna Candrenilor și face parte dintr-o echipă internațională care va escalada vârful Elbrus. Expediția tânărului va începe în luna iunie, iar aceasta va fi dedicată comemorării a 100 de ani de la bătăliile care au avut loc la Mărăști, Mărășești și Oituz.  Vârful Elbrus are o înălțime de 5642 m și se află în Rusia, la granița dintre Europa și Asia. Această expediție reprezintă modul inedit prin care tânărul bucovinean vrea să marcheze importanța evenimentelor ce au avut loc acum 100 de ani în cele trei localități.

Cine este Ionuț Cătălin Moraru?

Ionuț Cătălin Moraru are 27 de ani și este din Cluj. Este solist vocal și chitarist în trupa Flamorouse, dar și un mare împătimit al muntelui. Aceasta a escaladat cel mai înalt vârf din Austria, Grossglockner (3798), a mers într-o expediție pe Montblanc și a parcurs mai multe trasee montane în România, pe timp de iarnă.

„Am crescut cu toții citind în manualele de istorie cuvintele “Pe aici nu se trece!”. Ei bine, mai sus de Elbrus, pe acest continent, nu se trece. E cel mai sus. Va fi o imensă provocare pentru mine, din punct de vedere fizic și psihic. Sunt inspirat în acest demers de efortul și sacrificiul soldaților noștri. Consider că o reușită pe acest vârf ar aduce un bine meritat omagiu celor care s-au jertfit la Mărăști, Mărășești și Oituz, acum 100 de ani. Oamenii aceia au murit pentru ca noi să fim liberi, să atingem și să avem posibilitatea de a depăși noi limite. E felul meu, personal, de a le spune mulțumesc', a spus Ionuț Cătălin Moraru.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Ionuț Cătălin Moraru.

Citește și:

Cristina Venedict – reportaj dintr-o milisecundă

Elena Dinu are vocația de a face bine

Job de tester în București: Andreea are Verde la cele mai frumoase experiențe

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse