Povestea bănuților de pe cruce

Atunci când cineva drag nouă trece în lumea celor drepți, obișnuim să-i cinstim memoria, printre altele, aprinzând lumânări și lăsând flori la mormânt, ba chiar și iconițe, în fața cărora ne rugăm pentru sufletul lui și ne reculegem.

povestea banutilor de pe cruce

Ba, unii dintre noi lasă și câțiva bănuți pe cruce pentru ca cel decedat să-și plătească vămile, mai exact trecerea peste râul infernului. De asemenea, este bine cunoscut obiceiul aruncării banilor la răscrucile de drum.

Tradiția monedelor de pe mormintele soldaților americani

Însă banii joacă un rol important și în tradiţiile legate de înmormântare din SUA. Și aici există obiceiul lăsării banilor pe monumentele funerare, în special pe cele care aparțin soldaților căzuți la datorie.

De curând, un american a relatat o poveste impresionantă, pornind de la faptul că a observat în cimitir un monument pe care erau lăsați doi bănuți. Mai precis, o monedă de 25 de cenți și una de cinci cenți. Mormântul aparținea unui militar decedat.

Citește și Spirite înregistrate în timpul unei exorcizări

Ce legătură există între cel ce așază moneda pe mormânt și cel decedat

Explicația lăsării celor două monede pe mormânt este următoarea: moneda cu cea mai mică valoare a fost pusă pe mormânt de camarazii de arme ai militarului decedat în semn de respect și de apreciere pentru cariera militară și pentru faptul că și-a pus viața în slujba țării.

Povestea monedei de 25 de cenți este și mai impresionantă. Conform explicației americanului, există tradiția ca această monedă să fie așezată pe mormânt de persoana care i-a fost alături în momentul în care a fost ucis.

Cunoașteți să existe obiceiuri asemănătoare și la noi? Ce alte obiecte obișnuiți să puneți la mormintele celor dragi și ce semnificație au acestea?

Sursa foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse