(P) Antalya, paradis al naturii și al istoriei

Antalya

Antalya te așteaptă cu plaje aurii spectaculoase, atracții culturale, religioase și istorice, tradiții orientale și arome desăvârșite ale unor preparate de vis, care îți vor cuceri pe vecie papilele gustative. Descoperă cele mai interesante obiective turistice și relaxează-te pe plajele cu nisip fin, într-un sejur de poveste în această vară.

Antalya

Relaxare pe coasta mediteraneană

Una dintre cele mai populare plaje ale Antalyei este Konyaalti, care te așteaptă cu tot ce-ți poți dori: întinderi nesfârșite cu nisip fin, cele mai limpezi ape de un turcoaz strălucitor, viață de noapte antrenantă, localuri cochete și distincția de Steag Albastru pentru calitate și curățenie.

Stațiunea Kemer, situată la 42 km de Antalya, la care vei ajunge pe un drum spectaculos ce pătrunde printr-un peisaj montan superb, este cunoscută și sub numele de 'bijuteria coroanei mediteraneene' și te întâmpină cu două frumoase plaje, una de nisip și alta cu pietriș. Tot mai populară în ultimul timp, plaja Kemer este complet echipată și oferă peisaje superbe care îți vor face vacanța minunată.

Moscheea Yivli Minare, reper al Antalyei

Situată chiar în Piața Republicii, vei găsi moscheea Yivli Minare, care a devenit un reper istoric incontestabil pentru trecutul turcesc. Fie că este văzută ca o moschee, așa cum a fost concepută inițial, sau pur și simplu ca un turn de veghe, minaretul este o parte a unui complex religios alături de castelul din Antalya, o moschee și două morminte.

Împodobit cu un mozaic de plăci colorate în nuanțe de turcoaz în timpul zilelor luminoase de vară sau într-un albastru cobalt în după-amiezele ceva mai întunecate, minaretul veghează asupra moscheii cu șase cupole construite în secolul al XIV-lea, fosta biserica bizantină. Yivli Minare găzduiește în prezent Muzeul de Etnografie din Antalya, unde sunt expuse numeroase elemente ale trecutului și tradiției turcești, broderii, tapiserii sau articole de îmbrăcăminte.

Sejur Antalya

Hotel Royal Wings 5*- de la 669 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu ultra all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber